Šta sve možete sa bučicom: Vežbe za svaki fitnes cilj - Men`s Health

Šta sve možete sa bučicom: Vežbe za svaki fitnes cilj

Šta sve možete sa bučicom: Vežbe za svaki fitnes cilj

Najverovatnije ste poslednji put imali kontakt sa bučicom od 5 kilograma kada ste tražili patike ispod ženine strane kreveta. Ali lagane bučice i jesu za žene i rekovalescente,zar ne? Recimo da se većina sportista ne bi složila sa tim! Vežbanje sa većim opsegom bučica pogađa širi spektar mišićnih vlakana, angažujući na taj način mišiće kako to nije moguce ako se koriste samo teške bučice.

“To će vam doneti povećanje jačine, snage i pokretljivosti“, kaže Men’s Health fitnes direktor Bi Džej Gadur. Uvrstite ovih 10 vežbi u vaše treninge i uverite se i sami.

Saznajte i Sagorite više kalorija lakšim bučicama

Za povećanje pokretljivosti: ČUČANJ SA UZRUČENJEM

5 serija, 10 ponavljanja

Zauzmite stojeći stav postavljajući stopala u širini ramena. Zatim podignite dve bučice iznad ramenasa dlanovima okrenutim unapred.Spuštajte se u čučanj dok vam butine ne budu paralelne sa tlom, a onda uprite petama o tlo podižući se u početni položaj.

Za poboljšanje ravnoteže: SUPROTNA RUKA SUPROTNA NOGA

3 serije, 10 ponavljanja svakom rukom

Zauzmite položaj za paukov hod,držeći bučicu ispred ramena u levoj ruci. Podignite desnu nogu i bučicom dodirnite prste na njoj pa se vratite u početni položaj.

Pročitajte i Kratak trening bučicama za kolosalne mišiće

Za ubrzan oporavak: TURSKO USTAJANJE

100 ponavljanja (50 po strani) onim danima kada ne idete u teretanu

Lezite na leđa, savijte desnu nogu, a levu ruku spustite pored tela. Podignite bučicu desnom rukom iznad grudi. Zatim se okrenite na levu stranu i oslonite se na levu podlakticu. Ispravite levu ruku, podignite kukove i podignite se u poluklečeći položaj, premeštajuci levu nogu iza desne. Nakon toga ustanite, a onda se kroz iste faze vratite u početni položaj. Promenite stranu i ponovite.

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *