Zašto bi trebalo da vozite bicikl? - Men`s Health

Zašto bi trebalo da vozite bicikl?

Evo nekoliko razloga da sednete na svog dvotočkaša…

BIĆETE U FORMI
Vožnja bicikla je jedna od najprijatnijih i najzdravijih aerobnih aktivnosti, koja ako se redovno primjenjuje, značajno umanjuju rizik od dobijanja viška kilograma. Mnogi ljudi koji žele da smršaju smatraju da je trčanje najbolji način da se to postigne, međutim vožnja bicikla je puno efikasnija i zdravija, naročito zbog činjenice da štedi kolena i jer se smanjuje rizik od povrede ligamenata, a potrošnja kalorija je skoro ista.

PODSTIČE RAD SRCA I PLUĆA
Istraživanja su pokazala da osobe koje voze bicikl koriste deset puta više kiseonika od onih koji sede ispred televizora tokom istog perioda. Redovna vožnja bicikla će vam pomoći da ojačate kardiovaskularni sistem, omogućavajući na ovaj način srcu i grudima da rade efikasnije, uz brže iskorišćavanje kiseonika kada je potrebno.

OSMEH NA VAŠEM LICU
Čak i ako se osećate loše i pod stresom ste, posle nekoliko pređenih kilometara sa vašim biciklom, vaše će se raspoloženje znatno popraviti. Fizička aktivnost oslobađa endrofin koji pomaže u borbi protiv stresa i čini vas srećnijim. Naročito ako birate da vozite bicikl negde u prirodi ili pored reke, u društvu partnera ili prijatelja, na kraju dana sigurno nećete moći da skinute osmeh sa lica.

Pročitajte i  Najbolje u svetu fitnesa 2015: 8 stvari koje treba da znate
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *