Džon Vik se vraća: Ovo je rigorozni trening koji praktikuje Kijanu Rivs - Men`s Health

Džon Vik se vraća: Ovo je rigorozni trening koji praktikuje Kijanu Rivs

Kijanu Rivs će se ponovo naći u koži Džona Vika, penzionisanog plaćenog ubicu koji u trećem nastavku ove filmske franšize bukvalno spasava živu glavu. Nije ni čudo što je Kijanu (54) morao da prođe kroz rigorozni režim vežbanja kako bi mogao da izvede sve što se od njega tražilo.

Kako bi igrao ovu zahtevnu ulogu, Rivs je prošao kroz intenzivan kurs džuda, džiju džice, strljaštva, ali i iscrpan fizički trening kako bi uspeo da formira “novu” borilačku veštinu koja je dobila naziv gun-fu.

Kijanu je pripreme za film proveo u društvu majstora borilačkih veština i trenera mnogih holivudskih kaskadera – braće Mačado.

“Odmah smo odbacili činjenicu da je u pitanju glumac i pristupili treninzima kao da spremamo nekog od kaskadera. Kijanu je trenirao svaki dan, četiri do pet sati”

Za ulogu se spremao i sa trenerom Patrikom Marfijem, koji je za cilj imao da radi na glumčevoj snazi kako bi se izbeglje poverede tokom snimanja.

“Postoji mnogo segmenata u kojima glumac podleže velikim fizičkim naporima, tako da smo morali da radimo na prevenciji povreda – ojačavanju mišića, tetiva i zglobova. Iako je Kijanu već zagazio u svoje pedesete, njegovo telo je iznenađujuće fizički spremno, samo smo morali da ga dobro naštelamo”.

Umesto tegova Marfi preferira upotrebu traka.

“Vrše manje opterećenje na zglobove”, objašnjava trener.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *