Da li bi trebalo da vežbate pod upalom? - Men`s Health

Da li bi trebalo da vežbate pod upalom?

Nekada se, naravno, desi da dobijete upalu mišića, uganete nešto, i zato vlasnik Muscleva, Kristijan Fin, razjašnjava kako možete preforsirati svoje mišiće, i na koji način se kasnije otresti nezgoda.

Dobili ste upalu mišića, a trebalo bi da trenirate i ne prekidate rutinu. Da li ipak preskačete, i odmarate nekoliko dana? Nikako! Postoje vežbe kojima se možete poslužiti u ovakvim situacijama, i usled kojih ćete se povratiti mnogo snažniji. Samo se obratite vašem treneru.

Pročitajte i: Kako da vežbate sa povredom

ISPITAJTE SITUACIJU
Probajte sami, ili tražite nečiju pomoć kako bi ustanovili da li imate ozbiljniju povredu ili samo jaku upalu mišića. Postoje studije koje pokazuju da ćete pre imati upalu mišića od konstantnog sedenja ili stajanja u jednom položaju, i žaliti se zbog toga danima na zategnutost u leđima ili bol kolenima i butnim mišićima, a ukoliko stvarno dobijete upalu mišića vežbanjem, vreme je da usporite malo.

Genetski, svi različito prihvatamo različite vežbe, potrebno je samo da pronađete ono što lično vama savršeno pristaje.

NEKI MANJE NEKI VIŠE
Naime, ono što vi radite, osoba do vas može znatno manje ili više! A vi jedan dan možete misliti da ste nepobedivi, a drugi pak imate volje da samo ležite na strunjači i odmarate od stresnog dana.

Svakako, pod upalom mišića ne bi trebalo često i preterano da vežbate, već samo onoliko koliko je dovoljno da se standardna upala razbije i nestane.

 

Pročitajte i  Opakih 20 minuta: Kružni trening koji briše kalorije
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *