Potpuno novi trening filmskog Žderavca - Men`s Health

Potpuno novi trening filmskog Žderavca

“Jednom nedeljno Hju je radio neku varijaciju ovog treninga za ruke”, kaže Dejvid Kinzburi, Džekmenov trener za film X-Men: Days of future past.

UPUTSTVA
Izvodite uski benč pres i kosi pregib bučicama kao super-seriju (vežbu za vežbom), radeći 6 serija sa 60 sekundi pauze između. Uradite ukupno 8 super-serija. Zatim izvedite 50 propadanja pa 50 biceps pregiba sa šipkom. Obe vežbe izvodite tehnički ispravno i sa što kraćim pauzama.

Pročitajte i: Kako je Hju postao Vulverin

1A. Uski benč pres
Uhvatite šipku nathvatom, malo uže od širine ramena i držite je iznad grudne kosti opruženih ruku. Spuštajte šipku do grudi za 4 sekunde, pa brzo podignite šipku do početne pozicije.

1B. Kosi pregib bučicama
Podesite kosu klupu pod ugao od 45 stepeni, uzmite par bučica i lezite na leđa. Savijte laktove privlačeći bučice što bliže ramenima. Zastanite pa spuštajte bučice u početni položaj 4 sekunde.

2. Propadanja
Uhvatite ručice na spravi za propadanja i podignite se tako da skroz opružite ruke. Prekrstite noge iza sebe i lagano se spuštajte dok vam nadlaktice ne padnu ispod laktova. Zaustavite se, pa se potisnite u početni položaj.

3. Biceps pregib sa šipkom
Uhvatite šipku i zauzmite stojeći stav sa stopalima u širini ramena. Ne pomerajući nadlaktice, savijte laktove privlačeći šipku što bliže ramenima. Polako spuštajte šipku u početni položaj.

Pročitajte i  Ova vežba nije bez razloga nazvana "anđeo smrti"

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *