Prođite na testu za američke fudbalere - Men`s Health

Prođite na testu za američke fudbalere

Prođite na testu za američke fudbalere

Kako to da su profesionalni igrači u ovom fizički izuzetno zahtevnom sportu svake sezone sve brži i jači? Tako što u teretani još više vežbaju i van sezone. Pratite njihov primer… ako smete!

Nije lako nabaciti mišiće koje želite. To znači onoliko treninga za koliko jedva da imate vremena, izbegavanje povreda i zadržavanje motivacije u trenucima kada biste najradije odustali. Tajna jedne od najvećih zvezda američkog fudbala, Antonija Brauna jeste: nema opuštanja. Tako je od momka koji je bio kupljen tek u šestom krugu drafta, prošle godine po šesti put postao pobednik sezone. Ali, on ne usporava ni kada se sezona završi. „Ne možeš se nagruvati, a onda usred sezone dopustiti da ti forma padne”, kaže. Trenirajte jako cele godine. Poslušajte Braunov savet i pronaći ćete i vreme i način.

Ovladajte osnovama

Trening treba usmeriti na tri ključne tačke: gluteuse, ramena i kor. Ove grupe su bitne da bi telo odmah moglo da razvije brzinu. Od 3 do 5 ponavljanja u serijama na benču jednom nedeljno i čučnjevi non-stop – ali ne onakvi na kakve ste prvo pomislili. Pretežno se radi s manjim težinama, s velikim brojem ponavljanja, što gradi ozbiljnu izdržljivost. Recimo, svaka serija treba da bude od po 20 ponavljanja. To će vam poboljšati tehniku čučnja i magično uskladiti ritam srčanih otkucaja.

Očeličite kor

Jak kor čuva rebra od povreda prilikom sudara s drugim igračima. Zato u toku dana treba oko 1.000 puta ponavljati različite trbušnjake. Ali, to ne znači sate i sate jedne te iste vežbe. Poželjno je kombinovati sklopke, dijagonalne trbušnjake, podizanje nogu na šipci, plenk sa pipanjem ramena… sve čega možete da se setite.

Pročitajte i  Svih 638 mišića u akciji sa samo jednim rekvizitom

Negujte ramena

Ovaj sistem ne služi za veličinu deltoida niti iživljavanje s izbačajem, već za otpornost i izdržljivost zglobova. Naziva se popularno 5-5-5. Uzmite lake bučice, stanite pravo i 5 puta ponovite lateralno dizanje, podižući pružene ruke u odručenje. Potom se sagnite i uradite 5 Y-dizanja, držeći laktove pravo i podižući ruke ispred sebe, s palčevima nagore. Završite sa T-dizanjem, ostajući sagnuti i podižući tegove u stranu. Uradite 3-4 serije bez zaustavljanja.

Protegnite noge

Loše je jedino to što, da biste igrali američki fudbal, morate mnogo da trčite. Najbolji primači svakog dana istrče po 8 km, a to i održava zdravlje.

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *