Teretanom protiv genetike: Evo kako da pobedite sopstveno telo - Men`s Health

Teretanom protiv genetike: Evo kako da pobedite sopstveno telo

Radite vežbe za izolaciju mišića u kojoj ćete pogađati samo jednu mišićnu grupu. Vežbe poput čučnjeva, mrtvog dizanja, benč presa, veslanja ili zgibova su ono što vam treba.

Trudite se da u jednom treningu radite nekoliko mišićnih grupa, tako što ćete sve veće mišićne grupe trenirati po dva puta u tri dana za trening.

Ishrana + trening: Od mršavog do mišićavog tela

Tokom prvog bloka vežbi, započnite sa što većim težinama, manjim brojem ponavljanja i dužim pauzama za odmor, a posle jednog ovakvog treninga obavezno uzmite dan za odmor.

Tokom drugog bloka dižite manje težine sa serijama od 10 do 15 ponavljanja i manjim pauzama za odmor od 30 sekundi.

Ovaj princip treninga zahteva angažovanje većeg broja mišića i stvara odličnu mišićnu tenziju koja je veoma delotvorna za rast mišićne strukture. Važno je napomenuti, da bi težine trebalo da dižete sa najmanje 85 procenata RM maksimuma.

RADITE VIŠE

Ova vrsta treninga je malo radikalnija i više je slična klasičnim treninzima bodibildera. Trenirajući sa velikim težinama i povećanim unosom kalorija, brzo ćete nabaciti željne kilograme.

Pročitajte i Kako ubrzati rast mišića i do nekoliko puta?

Takvi treninzi uglavnom traju ne više od 90 minuta i trenira se čitavo telo u tri treninga nedeljno. Zagovornici ovog režima ističu prednost visokofrekventnih treninga zbog toga što se iste miišićne grupe treniraju nekoliko puta nedeljno. Mišići moraju da budu pod pritiskom da bi rasli, a visokofrekventni treninzi to obezbeđuju.

TRČITE MARATON, A NE SPRINT

Ovaj vid treninga se smatra i najzdravijim, što ima smisla jer nećete previše agresivno napasti svoje mišiće i tetive. Ovakvi vežbači se pre svega fokusiraju na zdravlje, radeći umerene treninge gotovo svakodnevno.

Pročitajte i  Vaš plan

Stvar je u detaljima i kvalitetnoj tehnici disanja i dizanja tegova. Raspon ponavljanja je najširi i ide u rasponu od 6 do 12 ponavljanja. Ovako ćete steći metabolički stres, koji je univerzalni princip za izgradnju mišića.

Nahranite mišiće: Piletina s pirinčem i povrćem

Foto: Profimedia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *