Ovo su najteži sportovi na svetu - Men`s Health

Ovo su najteži sportovi na svetu

Ovo su najteži sportovi na svetu

Neki sportovi zahtevaju odličnu kardiovaskularnu kondiciju, a drugi izuzetnu brzinu, agilnost, snagu i izdržljivost. Uzeli smo u obzir sve ove kriterijume i sastavili listu sportova koji su najveći izazov za sve vežbače. Šta mislite o njoj?

10. PLIVANJE

Ovaj sport je veoma iscrpljujuć, pre svega jer ne ostavlja previše vremena za oporavak, zbog činjenice da su gornji i donji deo tela konstantno aktivni i da neprestano proizvode pokrete koji stabilizuju trup. Plivanje je izgubilo poene u našem rangiranju, zbog toga što se ne odvija na tvrdoj podlozi i manjeg obima stresa na muskulatorni sistem.

Snaga: 3
Brzina: 6
Kardiovaskularna zahtevnost: 9
Izdržljivost: 2

UKUPNO: 20

Pogledajte: Šta da radite kada vas uhvati grč tokom plivanja?

9. TENIS

Teniski mečevi zahtevaju kraće eksplozivnije pokrete s puno energije, brze sprinteve i snažno udaranje loptice. U tim pokretima dolaze do izražaja snaga, brzina i kontrola tela. Ti intervali zahtevaju visok intezitet. Još jedna činjenica tenis čini teškim, igra se po jakom suncu i nepredvidivom vremenu.

Snaga: 3
Brzina: 8
Kardiovaskularna zahtevnost: 6
Izdržljivost: 4

UKUPNO: 21

Ove 4 stvari najviše nerviraju tenisere

8. VESLANJE

Zaveslaji u ovom sportu traže od takmičara kombinaciju prefinjene tehnike i snage. Veslači moraju da kombinuju snagu s impresivnim nivoom izdržljivosti. Pored fizičke snage, važan deo ovog sporta je mentalna čvrstina.

Snaga: 8
Brzina: 1
Kardiovaskularna zahtevnost: 9
Izdržljivost: 7

UKUPNO: 25

Probajte: Veslanje za veća leđa

7. KOŠARKA

Poput tenisa, košarka zahteva kratke pokrete visokog intenziteta, brzinu i snagu vertikalnog odraza. Još jedan zahtevan deo je i potreba za konstantnim pokretom, zbog stalne tranzicije i borbe igrača za što boljom pozicijom na terenu.

Snaga: 5
Brzina: 8
Kardiovaskularna zahtevnost: 7
Izdržljivost: 5

Pročitajte i  Više veslanja za veće mišiće

UKUPNO: 25

Kako da vežbate svoje trbušnjake sa košarkaškom loptom?

6. FUDBAL

Fudbaleri su poznati po svojoj brzini ili tačnije po mogućnosti da se posle brzog sprinta brzo zaustave i promene pravac. Zbog dimenzija terena, igrači moraju biti u stalnom pokretu, ali i spremni da se naglo preusmere, što ovaj sport čini izuzetno teškim.

Snaga: 5
Brzina: 9
Kardiovaskularna zahtevnost: 8
Izdržljivost: 4

UKUPNO: 26

Tajna uspeha: Koliko sati dnevno trenira Kristijano Ronaldo

5. LAKROS

Ovaj tipično američki sport ima odlike slične fudbalu. Zahteva brzinu i odličnu koordinaciju pokreta, kao i dugotrajno kretanje u ne baš prirodnom položaju.

Snaga: 7
Brzina: 8
Kardiovaskularna zahtevnost: 7
Izdržljivost: 7

UKUPNO: 29

MH saveti: Vežbe za snažna ramena sa dva tega

1 thought on “Ovo su najteži sportovi na svetu

  1. Budite realni,od sportova sa loptom,na prvom mestu ragbi,americki fudbal,rukomet,vaterpolo pa sve ostalo.Kakav fudbal i kosarka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *