Rešite gorući problem - Men`s Health

Rešite gorući problem

Zaboravite “zonu u kojoj sagorevate salo“, nepoznato područje bez ulaganja puno truda u kojem telo za gorivo navodno upotrebljava nakupljenu slaninu. “To su gluposti. Za skidanje sala ključno je pojačati intezitet treninga,“ kaže Robert dos Remedios, trener sa kalifornijskog koledža Kanions koji je u tu svrhu osmislio dva “kompleksa“ vežbi na ovoj strani. “Izvođenje vežbi jedne za drugom maksimalnim intezitetom ubrzava metabolizam i do 36 sati nakon treninga.“ Stručnjaci to nazivaju i efektom afterburna ali i “mudriji pristup treningu” nije loš naziv.

ŠTA VAM JE POTREBNO
Štoperica i papučice Valslides, ili dva papirna tanjira.

KAKO SE IZVODI
Počnite sa Kompleksom A pa izvedite 10 ponavljanja svake vežbe što brže možete, bez odmora između vežbi. Odmorite se isto toliko vremena koliko vam je trebalo da izvedete kompleks. Ponovite još dva puta, odmorite se 3 minuta i na isti način izvedite Kompleks B.

KOMPLEKS A
EKSPLOZIVNI SKLEK
Zauzmite položaj skleka sa dlanovima postavljenim malo šire od širine ramena i telom u ravnoj liniji od glave do skočnih zglobova. Savijte laktove I spustite telo sve dok grudima gotovo ne dodirnete pod. Zatim se odgurnite dovoljno snažno da odvojite dlanove od poda.

SKOK IZ ČUČNJA
Stanite uspravno pa postavite dlanove iza glave i stopala u širini ramena. Spustite telo sve dok vam natkolenice ne budu paralelne sa podom pa zatim skočite što više možete. Čim doskočite, spustite se u čučanj bez zaustavljanja, pa zatim opet skočite.

SUMO ČUČANJ SA ZABACIVANJEM NOGU
Stopalima zauzmite položaj malo šire od širine ramena pa se spustite u čučanj i postavite dlanove na pod ispred sebe. Zabacite noge unazad u položaj skleka pa se brzo vratite u čučanj. Ustanite i ponovite.

Pročitajte i  Ljudska zastava: Jedna od najtežih vežbi na svetu

KOMPLEKS B
SPAJDERMEN SKLEK
Zazmite položaj skleka ali postavite dlanove na tanjiriće. Dok spuštate telo, otkliznite levi dlan napred, podignite desno stopalo i zakrenite desnu nogu uz bok. Pokušajte desnim kolenom dodirnuti desni lakat. Vratite se u početni položaj i ponovite desnom rukom i levom nogom. To je jedno ponavljanje.

PENJAČ
Zauzmite položaj skleka sa ispruženim rukama i nožnim prstima na tanjirićima. Iskliznite levim stopalom napred i privucite levo koleno do grudi. Vratite se u početni položaj. Ponovite desnim kolenom. To je jedno ponavljanje.

TESTERA
Zauzmite položaj skleka sa težinom oslonjenom na podlaktice i stopalima na tanjirićima. Aktivirajte trbušne mišiće, stisnite gluteuse i potisnite se nazad nadlakticama (osetićete kako vam se aktivira core dok vam stopala klize unazad). Vratite se u početni položaj i ponovite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *