Najluđe vežbe sa ovogodišnjih Crossfit igara - Men`s Health

Najluđe vežbe sa ovogodišnjih Crossfit igara

Možete da dovodite u pitanje metod treninga crossfita, može čak i da vam smeta što ljudi koji posećuju ovakvu vrstu treninga prosto ne umeju da umuknu o Crossfitu, ali jedno je sigurno, ove vežbe nisu nimalo lake.

APSOLUTNI ZGIB BITALON
Već smo pričali o apsolutnom zgibu na karikama, ako želite da vidite kako se ova vežba izvodi, kliknite OVDE. Međutim, ove godine takmičari na Crossfit igrama radili su 18 ponavljanja bez stajanja. Nešto smo zaboravili, a da pre toga su trčali sprint od 400 metara i to uz brdo. A koja je kazna bila ukoliko stanu pre nego što urade svojih 18 ponavljanja? Još 200 metara sprinta uz brdo.

VELIKI BOB
Velik Bob je zapravo sanka koja je teška nešto preko 450 kilograma. Ostin Maleolo, glavni trener Crossfit igara, kaže da su se ova sanke pravile isključivo zbog ovog takmičenja. Velikog Boba su gurali timovi, od 4 ili 6 takmičara, 100 do 200 metara. Nakon što su uradili nekoliko serija mrtvog dizanja sa težinom koju mogu samo jednom da podignu. I ako vam možda deluje da bi trebalo da prođe čitava večnost pre nego što vi i vaših 5 drugara izgurate sanke od 450 kilograma 200 metara, Maleolo naglašava da takmičari ne bi trebalo da izgube više od 6 minuta.

SPRINT SA VREĆAMA
Ovo nije samo farmerov hod, za ovu vežbu takičari su morali da nose 50 kilograma tešku vreću punu peska čitavih 100 metara. Problem kod vreće, osim toga što je teška 50 kilograma, je i činjenica da se pesak pomera i samim tim se konstanto pomera i mesto gde je najteži deo vreće.

Pročitajte i  Upoznajte čoveka koji rolere vozi na neuobičajen način

GHD pregib trupa
Iako deluje kao običan pregib trupa, ghd zahteva veću ekstenziju leđa, sve dok ne pipnete sam pod tačnije. Nakon što pipnete pod, morate sa neverovatno brzinom da se podignete ka gore, što ponovo zahteva neverovatnu snagu vašeg torza. Kako se pravilno radi GHD pregib trupa pogledajte u video klipu ispod.

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *