Izgradite svoje telo uz pliometrijske vežbe - Men`s Health

Izgradite svoje telo uz pliometrijske vežbe

Izgradite svoje telo uz pliometrijske vežbe

Ukoliko želite da izgradite svoje telo, pliometrijske vežbe bi trebalo da predstavljaju vašu svakodnevnu rutinu. Eksplozivni pokreti mogu da ubrzaju proces transformacije i da izgrade vaše atletsko telo.

Tod Darkin, personalni trener i autor The IMPACT! Body Plan, osmislio je ovaj kratki izazov kako biste vi u što kraćem roku iskoristili svoju maksimalnu snagu i volju. Ovaj trening pogađa vaša mišićna vlakna koja se brzo kontrakuju, a upravo ova vlakna su zasluža za vaše skokove i sprinteve…

Pročitajte iSklek izazov.

Isprobajte ovaj Darkinov izazov od četiri pokreta, biće vam mnogo zabavnije i mnogo teže, od ravnomernog rađenja vežbi za noge po serijama od 10 do 12 ponavljanja.

Evo kako ovaj trening funkcioniše: uzmite štopericu i uradite navedene vežbe bez ikakve pauze između. Prvo uradite 10 čučanj skokova, zatim 20 iskoraka u skoku, potom 30 planinara i na kraju preskočuite vijaču 40 puta. To je prvi krug, uradite još dva kruga istih vežbi.

Napravite pauzu kada mislite da morate, ali nemojte da zaustavljate štopericu. Darkin je ova 3 kruga uradio za 3 minuta i 22 sekunde. Da li možete da da pobedite vreme personalnog trenera?

Ostavite nam vaše vreme u komentarima ispod!

Foto: Shutterstock

Pročitajte i  Trening ketlbelom za mršavljenje: Sagorite 400 kalorija za 20 minuta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *