Vežbe koje će transformisati vaše telo - Men`s Health

Vežbe koje će transformisati vaše telo

 

Predstavljamo vam sedam najefikasnijih vežbi za oblikovanje tela.

Otkrijte i: 4 namirnice koje ne treba da jedete pre treninga

1. PRESKAKANJE UŽETA
Ova jednostavna i jeftina vežba odlična je za sagorevanje kalorija, a ujedno je i zabavna. A najbolji trening sa vijačom možete da nađete OVDE!

2. ČUČNJEVI
Ova vežba pomaže u jačanju donjeg dela tela, oblikovanju zadnjice i podizanju iste, a sagoreva jako puno kalorija. Ovo je jedna od najefikasnijih vežbi za transformiranje tela. U rutinu čučnjeva možete ubaciti skokove. 

Probajte: Najbolji osvežavajući šejk posle treninga

3. SKLEKOVI
Nisu lagani i upravo zbog toga ih mnogi izbegavaju. Ali znate kako kažu – vežbom do savršenstva. Ako krenete sa dva skleka na dan, za nedelju dana ćete sigurno moći da ih uradite  pet. Nepravedno zapostavljena vežba odlična je za oblikovanje tela, pogotovo gornjeg dela, ramena i leđa, a ujedno jača i ceo trup. Da li ste probali neke od OVIH sklekova koji potiču sa različitih strana sveta?

4. ISKORAK
Kako bi ojačali mišiće nogu iskorak je odlična vežba. Daće vam izvrsne rezultate jer vežbate svaku nogu posebno i tako je oblikujete. Da vam ne dosade, koristite tegove, malu pilates-loptu ili obruč. 

Otkrijte: 7 razloga zašto vam je potreban HIIT

5. PLIVANJE
Ova osvežavajuća aktivnost aktivira mnoge mišiće, troši kalorije i odlično oblikuje telo. Uz to je dobra vežba za disanje i zdravlje pluća. 

6. TRČANJE
Aerobna vežba koja, kao i plivanje, pokreće brojne mišiće u telu. Odlična je za sagorevanje kalorija i oblikovanje svih delova tela. Osim toga, trčanje je izvrsno za izbacivanje stresa.

Pogledajte: 5 zabavnih aktivnosti koje mogu da zamene sate u teretani

7. BICIKLIZAM
Izvrsno oblikuje noge, a prednost je što uvek možete da pojačate ili smanjite tempo. Uz to ćete se dobro oznojiti, a ako se vozite u društvu, napor nećete ni primetiti.

Pročitajte i  3 kratka saveta za veće mišiće grudi

*Šta je bolje biciklizam ili trčanje?*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *