Da li možete da ostanete u plenku 5 minuta? - Men`s Health

Da li možete da ostanete u plenku 5 minuta?

Ono vam omogućava da “proizvedete, stabilizujete i prenosite snagu kroz čitavo telo“, kaže Andželo Poli, vlasnik Whole Body Fitness-a iz Čika, Kalifornija. Međutim, ta armada mišića je “uključena“ u svaki vaš pokret kad ste uspravni, i zato je ključ u njegovoj čvrstini.

TEST
Zauzmite položaj za sklek, ali tako da se oslanjate na podlaktice umesto na šake. To je položaj daske. Telo treba da vam bude zategnuto i pravo od ramena do nožnih članaka. Učvrstite jezgro stezanjem stomačnih mišića kao da očekujete udarac pesnicom u stomak, i ostanite u tom položaju koliko god možete, to jest, sve dok vam se kukovi ne opuste ili kolena dotaknu pod.

POJAČAJTE IZDRŽLJIVOST JEZGRA
Ne uspevate da održite položaj daske? Nije problem. “Za nekoliko nedelja vaš rezultat može biti više nego udvostručen“, tvrdi Poli. U toku jedne nedelje, naizmenično radite ove tri vežbe.
1) Bacanje teniske loptice sa osloncem na tri tačke: Zauzmite gornji položaj jednoručnog skleka (sa stopalima razmaknutim nešto više od širine kukova, i sa telom zategnutim i pravim od glave do peta, održavajući težinu na jednoj ruci) i bacajte tenisku lopticu odbijajući je o zid. Uradite po 2 serije od po 15 ponavljanja svakom rukom. 2) Daska s guranjem tereta napred/nazad: Zauzmite položaj daske s jednim diskom tega između podlaktica. Dignite desnu ruku, gurnite disk napred što dalje možete, a zatim ga provucite nazad. Uradite 2 serije od po 10 ponavljanja svakom rukom. 3) “Mešanje“ rukama na švajcarskoj lopti: Zauzmite položaj daske s podlakticama oslonjenim na švajcarsku loptu. Pravite male krugove laktovima, menjajući pravac posle svakih 10 krugova, sve dok ih ne uradite 40. To je 1 serija. Uradite dve.

UPOREDNA TABELA

Pročitajte i  Sve fitnes tajne najangažovanijeg kaskadera!

Fit merilo Men’s Healtha
Više od 3 minuta

Natprosečno
2 do 3 minuta

Uobičajeno
1 minut ili manje

Da li ste u stanju možda da uradite i test zgibova?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *