Uraganski jak trening - Men`s Health

Uraganski jak trening

KAKO DA TRENIRATE
Izvodite sve vežbe po kružnom metodu, radeći jednu za drugom sa 30 sekundi pauze između. Kada završite svih 5 vežbi, odmorite 2 minuta. Uradite ukupno 3 kruga.

SKLEK SA NAGIBOM
Zauzmite poziciju za sklek (ruke opružene, šake postavljene malo šire od širine ramena i telo pravo od glave do pete), ali postavite stopala na klupu ili kutiju. Spuštajte telo dok vam grudi skoro ne dotaknu tlo. Vratite se u početni položaj i uradite ukupno 8 ponavljanja.

ZGIB
Uhvatite šipku za zgibove pothvatom, u širini ramena i opružite se tako da visite sa prekrštenim nogama. Povlačite grudi do šipke i kada dotaknu šipku zaustavite se. Zatim se polako spustite do visećeg položaja. Uradite 8 ponavljanja. Ukoliko vas “muče” zgibovi evo kako možete da ih uradite više!

ČUČANJ U ISKORAKU SA BUČICOM
Držite bučicu vertikalno na grudima za jedan kraj sa obe ruke. Iskoračite levom nogom ispred desne. Polako spuštajte telo što niže možete, a onda se podignite u početni položaj što brže. Posle 8 ponavljanja, ponovite sa desnom nogom u iskoraku.

JEDNO RUČNO I JEDNONOŽNO MRTVO DIZANJE
Uhvatite bučicu nathvatom, levom rukom i držite je u visini butine. Podignite levo stopalo par santimetara sa tla iza sebe. Držeći levu nogu u liniji sa gornjim delom tela, spuštajte trup dok ne bude gotovo paralelan sa tlom. Vratite se u početni položaj. Nakon 8 ponavljanja, promenite stranu i ponovite. A da li ste nekada radili Risovo mrtvo dizanje?

BOČNI IZDRŽAJ SA VESLANEJM
Zakačite ručku za donju sajlu i lezite na levu stranu tela okrenuti ka lat mašini. Uhvatite ručku desnom rukom, podignite se na levi podlakat i podignite kukove, tako da zauzmete položaj za bočni izdržaj. Povucite ručku do rebara, a onda je vratite u početni položaj. Nakon 8 ponavljanja, promenite stranu i ponovite.

Pročitajte i  Četiri vežbe koje treneri ne vole
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *