Neverovatni saveti za teretanu koji daju odlične rezultate - Men`s Health

Neverovatni saveti za teretanu koji daju odlične rezultate

NEKA VAM RUKE BUDU HLADNE

Da li ste razmišljali o tome da dodate led u vašu flašicu sa vodom? Ako do sada niste, i ukoliko želite da produžite vreme treninga, vredno je da probate.

Studija sa Univerziteta Stenford otkrila je da su gojazni ljudi koji su koristili naprave za hlađenje ruku bili u mogućnosti da treniraju duže u odnosu na one koji to nisu činili. Otkrivena je jasna veza između unutrašnje temperature tela i dužine trajanja treninga.

ODBACITE PATIKE

Još jedan čudan savet glasi – odbacite patike i trenirajte bosi. Ova tema je došla u žižu javnosti 2009 godine kada je objavljena knjiga o trčanju pod nazivom “Born to Run”, u kojoj se savetuje treninzi bez obuće zbog brojnih zdravstvenih benefita. “Bosonogi treninzi” popravljaju cirkulaciju donjih ekstremiteta, jačaju kosti i popravljaju držanje. Uz to, dokazano je da eliminacija obuće smanjuje potrošnju energije za 5 procenata.

PIJTE KAFU

Ukoliko volite kafu ovaj fitnes trik je pravi za vas. Istraživači sa Univerziteta Nebraska otkrili su da konzumacija kofeina pre treninga pomaže da skinete više masnih naslaga tokom vežbanja. Kofein takođe smanjuje osećaj bola u mišićima, a to je posebno korisno za one koji vežbaju sa više serija.

BUDITE GLASNI

Treneri fitness programa IntenSati pitali su veliki broj vežbača da li tokom treninga koriste fraze, poput ja ovo mogu uraditi i ja sam snažan. Rezultati su pokazali da glasni i samouvereni vežbači postižu znatno bolje rezultate i brže napreduju. Glasno vikanje se pokazalo kao uspešna mantra koja utiče pozitivno na njihove sposobnosti tokom treninga.

PIJTE ČOKOLADNO MLEKO

Iako čokoladno mleko nije jedno od najzdravijih pića, odlično je za oporavak tela posle napora. Rezultati istraživanja su pokazali da ovo ukusno piće smanjuje umor u mišićima, više čak i od energetskih napitaka. Razlog tome su velike količine proteina, kalcijuma i antioksidanata koje sadrži u sebi.

Pročitajte i  Kako da izgradite nesalomive mišiće

Foto: Shutterstock

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *