Najmanje poznate činjenice o vežbanju - Men`s Health

Najmanje poznate činjenice o vežbanju

Međutim, u svetu fitnesa kao i svuda kruži veliki broj mitova i vežbanje zaista radi fantastične stvari za vas, ali…

OD VEŽBANJA NEĆETE SMRŠATI
Prvo i osnovno, ujedno i najučestalije pogrešno mišljenje o fizičkim aktivnostima. Telesna masa se održava na željenom nivou isključivo regulisanjem ishrane i broja unosa kalorija. Vežbanje zaista pomaže da se sagori određeni broj kalorija, zavisno od vrste aktivnosti, ali zato i žestoko otvara apetit nakon treninga. To znači da ćete bez određenih korekcija ishrane verovatno zadržati svoju staru kilažu, ali u svakom slučaju brojne beneficije vas neće mimoići, a prvenstveno vaši mišići će postati jači i veći.

AKO CEO DAN SEDITE, NIŠTA VAS NE MOŽE SPASITI
Vežbanje može pomoći u manjoj meri, ali ako mislite da ćete za jedan sat odvojenog vremena za vežbanje rešiti problem koji je izazvan 10-satnim dnevnim sedenjem, ipak se varate. Inače, sedenje je jedan od prilično neprirodnih položaja ljudskog tela, koji u dužim vremenskim intervalima počinje delovati problematično na kičmu, srce i nivoe šećera u krvi.

ISTEZANJE PRE TRENINGA SMANJUJE IZDRŽLJIVOST
Ponovo jedan od najučestalijih mitova – pre vežbanja obavezno se istegnite. Ovo nije i ne može biti potpuno dobra praksa jer su brojna novija istraživanja pokazala da istezanje pred trening smanjuje izdržljivost. Sa druge strane uvek je važno da se dobro zagrejete kako biste izbegli mogućnosti povreda, pa se zato preporučuju ostali načini pripreme pred trening poput kratkih istrčavanja i slično.

OSOBE KOJE SU U BRAKU I U DUGIM VEZAMA NAJMANJE VEŽBAJU
Lakši tempo života, sigurnost i opuštenost pred partnerom bez obzira na izgled, ljude koji su u dugim vezama i braku obično zadržavaju van teretane i svih drugih fizičkih aktivnosti. Brak nosi brojne prednosti po ljudsko zdravlje, ali kada je u pitanju ovaj aspekt, setite se samo koliko osoba iz vašeg okruženja je u mnogome povećalo telesnu masu nakon uplovljavanja u mirne bračne vode.

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *