Trening za ogromna ramena - Men`s Health

Trening za ogromna ramena

Kada profesionalni bodibilder stupi na scenu tokom takmičenja, prvo što publika vidi su njegova atletska ramena. Deltoidi nisu najveći mišići, ali mi ih primećujemo jer oni nekako čine osnovu na koju se ostatak tela nadograđuje. Ovo se ne odnosi samo na bodibildere, što su vam veća ramena, to ćete bolje “popuniti” bilo koju majicu ili jaknu. I, da se ne lažemo, bićete lakše primećeni gde god da idete. Zato zaboravite ono staro pitanje: “visoko opterećenje ili veliki broj ponavljanja?”. Ako zaista želite da vam se ramena razviju biće vam potrebna oba. Na kraju krajeva, ako ne izgradite mišiće sa ovim programom ispod, onda ne radite nešto kako treba.

TRENING
Lateralno podizanje bučica; Serije:3; Ponavljanja: 12; Ovu vežbu bi trebalo da radite kao zagrevanje, dakle sa malo lakšim bučicama.

Sedeći vojnički potisak sa ramena;
Serije za zagrevanje: 4; Ponavljanja: 10, 8, 6, 5;
Serije: 7; Ponavljanja: 4; Prilikom zagrevanja za svaku novu seriju povećajte opterećenje, a potom nabacajte na šipku toliko tegova da osetite svaki od 4 ponavljanja

Uspravno veslanje sa šipkom ili vučenje do brade;
Serije za zagrevanje: 2; Ponavljanja: 10;
Serije: 3; Ponavljanja: 10; Pravilo rađenja serija je isto kao i kod vojničkog potiska.

Podizanje tega; Serije: 3; Ponavljanja: 15; Uzmite teg koji inače stavljate na šipku za benč i držite ga sa obe ruke blago savijene ispred vas, spustite ga polako ka vašim kukovima, a zatim ga ponovo podignite u početnu poziciju.

Sedeće lateralno podizanje bučica; Serije: 3; Ponavljanja: 10;

Letenje u pretklonu; Serije: 4; Ponavljanja: 15;

Slaganje ramena sa šipkom; Serija: 6; Ponavlja; 10;

Pročitajte i  Može i bez tegova

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *