Rođeni da trčimo - Men`s Health

Rođeni da trčimo

4 tajne dugovečnog trčanja

Upale mišića i tetiva, bolovi u kolenima i leđima ne moraju da budu posledica trčanja, kaže dr Tomas Best, zamenik direkora sportskog medicinskog cetra univerziteta u Ohaju. Evo kako ćete najbolje prevazići ove mišićne i skeletne neuravnoteženosti i proterati povrede zauvek.

IZGRADITE ČVRSTU OSNOVU
Jaka stopala i snažni stabilni mišići članaka će vas održati u pokretu pri dugom trčanju. Ove dve vežbe će vam pomoći da sprečite povrede ovih delova tela.

Osnažite nožne prste, koristite nožne prste da bi podigli lopticu za golf ili peškir ponavljajući taj pokret 10 puta u tri serije, ili dok ne osetite bol u svodu stopala.

Azbučna ravnoteža, Bosi stojte na jednoj nozi sa drugom nogom 30 centimetara iznad zemlje . Sa podignutom nogom počnite da pišete velika slova azbuke.

DOBIJTE NA UBRZANJU HODAJUĆI
Dodajte hodajuću pauzu od 30 sekundi do 2 minuta nakon svakog kilometra trčanja. Vo sprečava zamaranje mišića.

DIŽITE TERET
Trčanje smanjuje mišićnu masu. Dizanje tegova poboljšava ponovni rast mišića i tetiva, čime ojačavate zglobove i mišiće.  Za samo 60 ili 90 minuta treninga snage nedeljno, raspoređenim u 2 ili 3 terninga, možete neutralisati destruktivnost trčanja.

UPOZNAJTE SEBE
Analiza hoda je najbolji način da se ublaži bol pri trčanju. Stupite u kontak sa srtučnjacima iz sportske medicine u vašem mestu ili na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja i pitajte ih za savet.

Pročitajte i  Izvajajte donje trbušnjake
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *