Dupli trening za dvostruko bolje rezultate - Men`s Health

Dupli trening za dvostruko bolje rezultate

Upoznati ste sa ovim šablonom: uradite seriju, odmorite, uradite sledeću. Hajde da to promenimo. “Popunjavajući period oporavka vežbama, možete poboljšati kondiciju i pokrenuti metabolizam”, kaže trener Džim Smit, suvlasnik “Diesel Crew”. Odaberite dopunske vežbe, koje angažuju različite mišićne grupe u odnosu na glavni trening, i izvodite ih 30-60 sekundi između serija. Smit voli ove parove.

Između serije:

ZGIBOVA

Uradite ovu vežbu

Penjanje u uporu
Zauzmite poziciju za sklek sa rukama na medicinki. Podignite desno stopalo sa tla i privucite desno koleno što bliže grudima, bez grbavljenja. Vratite nogu dole i ponovite levom nogom. Nastavite tako naizmenično što brže možete. Privucite kolena ka grudima, bez grbavljenja.

BENČ PRESA BUČICAMA

Uradite ovu vežbu

Čučanj sa skokom
Postavite prste iza glave i povucite laktove u nazad, tako da su u ravni sa tlom. Čučnite, a onda eksplozivno odskočite što više možete. Kada doskočite, odmah čučnite i ponovo skočite. Pri skoku zamislite da nogama i stopalima gurate tlo.

MRTVOG DIZANJA

Uradite ovu vežbu

Zakucavanje medicinke
Držeći medicinku u nivou struka stanite tako da su vam stopala u širini ramena. Držeći laktove blago savijenim, eksplozivno podignite medicinku, a onda je zakucajte o tlo ispred sebe. Uhvatite je posle odbijanja i ponovite. Blago savijte kolena tokom vežbe.

ČUČNJEVA

Uradite ovu vežbu

Povlačenje bučica iz počučnja
Uradite počučanj (¼ čučnja) držeći par bučica nathvatom ispred sebe. U jednom pokretu opružite kukove, kolena i članke i eksplozivno povucite bučice što više možete. Spustite se u početni položaj i ponovite. Započnite pokret gurajući kukove u nazad.

RAMENOG POTISKA BUČICAMA

Uradite ovu vežbu

Preskakanje klupe
Stanite okrenuti ka klupi koja je u visini kolena. Spustite se u što dublji čučanj, gurajući kukove u nazad i savijajući kolena. Zatim eksplozivno preskočite klupu i dočekajte se u dubokom čučnju. Okrenite se tako da opet gledate klupu i ponovite. Probajte da doskočite što mekše, kako biste smanjili pritisak na kolena.

Pročitajte i  ISTOPITE NASLAGE OD GLAVE DO PETE: 8 vežbi za čelično, mišićavo telo

Foto: Profimedia

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *