Upoznajte čoveka motivaciju - Men`s Health

Upoznajte čoveka motivaciju

Pa tako niko nije ni verovao da će tridesešestogodišnji lični i triatlon trener i Jute, Džejms Lorens, postići svoj cilj od 30 Ironman trka tokom protekle godine, bez da ga naravno ne udari srčka ili mu ne otkaže noga negde usput.

“Tadašnji rekord je bio 20 Ironman-a, tako da sam odlučio da ne uradim 22, samo da bih premašio rekord, hteo sam da otežam ostalim ljudima koji bi hteli da obore moj rekord, a i da izazovem sam sebe” kaže Lornes i nastavlja “Plus, ako zakažeš pojavljivanje na samo 22 trke, možda se povrediš i izostaneš sa tri, pa na kraju završiš sa ukupno 19 trka, što nije cilj.”
Tako je on završio svih 30 trka i ne samo to, na dve je pobedio (prvoj i dvadesetčetvrtoj), drugo mesto je zauzeo pet puta i putovao preko 11 zemalja.
Najimpresivnija statistika od svih ovih je: Lorens je preplivao oko 725 kilometara, biciklom prešao oko skoro 26 hiljada kilometara i pretrčao nešto manje od pet hiljada kilometara kako bi dostigao svoj cilj.

Ovo nije mala stvar, pogotovo za momka koji je naučio da pliva u tek za 28. rođendan. To je bilo 2005. godine kada ga je jedan prijatelj izazvao da završi sprint triatlon i tada se Lorens zaljubio u ovaj sport. 2009. godine Džejms je u dobrotvorne svrhe završio 22 polu-Ironman trke i to za 30 nedelja, što mu je obezbedilo mesto u Ginisovoj knjizi rekorda.

FINANSIJSKE PREPREKE
Ali bez ikakvih sponzora, koji bi mu omogućili finansijsku podršku, Lorens je morao da podigne ulog. On i njegova supruga su morali da prodaju svoju kuću i da se presele u manju, na svojim putovanjima on je više odsedao kod stranaca, nego u hotelima, kako bi uštedeo novac. Lorens je ovim povodom izjavio “Neverovatno kako je triatlon zajednica srdačna”.

Pročitajte i  Saveti koji će vam pomoći da trčite brže

ODLUČUJUĆI TRENUTAK
Tokom trke u Teksasu, Džejmsov mišić se zgrčio i on se srušio negde oko 14km do kraja trke. On se upravo vratio iz Južne Afrike, nakon 39 sati putovanja. “Jedna od mojih ćerki me je pozvala i rekla:”Tata, moraš da završip rekord, svetski rekord je u pitanju. Možeš li da hodaš?” Ja sam joj odogovorio da ne mogu, onda me je pitala:”Možeš li da puziš?” rekao sam ne, ne mogu. Onda me je pitala da li mogu da završim trku na rukama. Na kraju sam tih poslednjih 14 kilometara pešačio, aposlednjih 100 metara za radio zvezde na rukama. Od tog trenutka sam zano da ću preći liniju cilja, svaki put, bez obzira.”

Lorens ne sumnja da će neko uskoro pokušati da sruši njegov rekord,”Nadam se da sam inspirisao nekoga da pomeri svoje granice, i navijaću za svakoga ko pokuša da obori moj rekord. Nijedan san nije prevelik!”

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *