Nabacite masu uz ovih 8 vežbi - Men`s Health

Nabacite masu uz ovih 8 vežbi

Ističite se trbušnjacima - ne salom!

Predstavljamo vam najbolje vežbe koje će od vas napraviti pravu “planinu”:

Nabačaj i izbačaj sa bučicama

Mišići rastu pod uticajem kombinacije podignutog tereta i vremena pod tenzijom. Započinjući vežbu s bućicama uz bokove i zatim ih podižući na visinu ramena, udvostručujete vreme aktivacije ruku, ramena i mišića gornjeg dela leđa.

Čučanj sa šipkom

Često spominjem ovo ako neka vežba radi, treba je izvoditi na svakom treningu. Čučanj je najvažnija vežba za povećanje mase. To je razlog što je, poput ostalih ovde navedenih vežbi, uključena u svaki trening u ovomesečnoj MH vežbi.

Mrtvo dizanje

Izvodićete ga tik nakon čučnjeva kako biste zadnjoj loži osigurali dodatnu stimulaciju. Radije je nazivam “vežbom tonusa” nego jednom od temeljnih vežbi treninga zato što njome želim postići određeni efekat na jednu grupu mišića.

Foto: Shutterstock

Veslanje na kosoj klupi

Još pre pet godina moj bi izbor bilo veslanje šipkom u pretklonu. Ako se izvodi pravilno, to je sjajna vežba. Ali, izvedeno onako kako najčešće vidite da ga ljudi izvode u teretani, ono previše opterećuje donji deo leđa. Izvodeći veslanje ležeći prsima na klupi, rešićete taj problem i osloboditi se rizika za donji deo leđa.

Zgibovi

Zgib je vežba koja obavlja dve stvari sjajna je za izgradnju latisimussa i ujedno najbolja vežba za trbušne mišiće koju znam. Još nisam sreo nikoga ko je u stanju da izvede više od 20 zgibova, a da pritom ne briljira na testovima abdominalne snage.

Foto: Shutterstock

Potisak s prsa sa šipkom

U kombinaciji s nabačajemizbačajem, potisak s grudi osigurava sav rad potreban vašim grudima, ramenima i tricepsima.

Biceps-pregib sa šipkom

Mnogi stručnjaci su napustili izvođenje biceps-pregiba zato što smatraju kako je to “izolacijska” vežba. Ja pravilno izveden biceps-pregib (s laktovima u ravni s torzom, bez ljuljanja i pravih leđa) smatram prozorom u ukupnu snagu. Teško da ćete sresti nekoga ko je u stanju da izvodi biceps- pregib s velikim težinama a ima tanušne ručice.

Pročitajte i  6 grešaka zbog kojih još uvek niste nabildovali ruke
Foto: Shutterstock

Seljački hod

Mrzim kad me pitaju koja je vežba najbolja za snagu i veličinu. Ali imam spreman odgovor farmerski hod. Uzmite pola težine svoga tela u svaku ruku i hodajte; svaki centimetar tela će vam govoriti o efikasnosti vežbe.

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *