Fitnes ikona Holivuda: Majkl B. Džordan otkriva tajnu uspeha - Men`s Health

Fitnes ikona Holivuda: Majkl B. Džordan otkriva tajnu uspeha

Poznat po ulogama u hitovima “Krid”, “Doušnici”, “Black Panther” i sada “Krid II”, Majkl B. Džordan je definitivno zvezda u usponu. Osim glumačkih sposobnosti, Džordan je poznat i po neverovatnoj kondiciji i isklesanim mišićima.

Pitanje koje sve zanima je – šta se krije iza tih mišića, kako “ukrasti” deo Džordanove besprekorne forme i koju taktiku je koristio da bi je postigao? Predstavljamo vam neke od najčuvanijih fitnes tajni Majkla B. Džordana:

1. Otkrijte “zašto”

Za neke ljude teretana jednostavno nije dovoljna. Džordan je najveću povezanost našao sa jednostavnim komadom opreme – vrećom za boks.
“To mi je druga priroda – udaranje u vreću ili u ljudsko telo”, objašnjava glumac.
“Kada zadate čist udarac, jednostavno ga osetite. Teče i povezuje vas sa objektom. Traženje za tim, savršenim udarcima je kul”

Foto: Profimedia

2. Vreme za opuštanje

“Bitno je da dobro iskoristite odmor od vežbanja i to je nešto što sam tek skoro otkrio”. Džordan često meditira ili igra bakset kako bi izbacio višak stresa.

3. Dajte gas do daske

“Kada sam bio mlad odlučio sam da ću žrtvovati mnogo stvari. Ne izlazim stalno, ne idem često na žurke – već se trudim da se razvijem, da napredujem i radim na sebi”. Džordanov glumački uspeh popločan je znojem i teškim radom, kao i velikim odricanjima, bilo da je u pitanju piće sa kolegama zarad odlaska u teretanu ili ustajanja u četiri ujutru zbog snimanja.

Postavite sebi cilj – neka to bude polumaraton ili neki lični rekod u narednih šest meseci, i onda radite na tome, praveći raspored obaveza i socijalnih dešavanja shodno tome.

Pročitajte i  Brže do nadmoćne V građe: 30 najboljih vežbi za leđa svih vremena
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *