Otopite masne naslage uz ove dve jednostavne ali brutalne vežbe - Men`s Health

Otopite masne naslage uz ove dve jednostavne ali brutalne vežbe

Moć da se “proreže” kroz vaše masne naslage i da se podigne nivo fitnes spreme – ne postoji mnogo šta što Kros fit ne može da uradi. Iako ga još uvek mnogi osporavaju, a neretko se nađu i oni koji protiv Kros fita govore, ne može se poreći njegova efikasnost.

Za primer će poslužiti ova naizgled jednostavna vežba koja se sastoji iz “samo” dva poteza, ali ne brinite, neće proći dugo dok ne počnete da “gutate vazduh”.

Ako ste hrabri, ovu vežbu možete raditi na kraju treninga ili je pojedinačno proći ako nemate vremena, opreme ili strpljenja. U svakom slučaju – spremite se na “bol”.

Pokušajte da kroz kombinaciju poteza prođete što je brže moguće, sa što manjim pauzama između serija kako bi održali brz ritam rada srca.

1. Veslanje
(četiri serije po 15 ponavljanja sa što manje odmora u pauzama)

Sedite za mašinu za veslanje i privežite stopala za osnovu, pa potom zgrabite ručku sa obe ruke. Ispravite noge kako biste sedište gurnuli unazad, a kad vam ručka budre prešla ravan sa kolenima, povucite je rukama ka grudima. Ponavljajte isti potez.

Foto: Profimedia

2. Legionar
(četiri serije po 12 ponavljanja sa što manje odmora u pauzama)

Iz stojećeg stava čučnite i postavite dlanove ispred stopala malo šire od širine ramena, bez prekida pokreta oba stopala odbacite u poziciju za sklek, uradite sklek. Sunožnim odskokom vratite stopala do pozicije čučnja, ustanite i skočite u vis.

Foto: Shutterstock

Foto: Profimedia/ Priredio: D. K.

Pročitajte i  Jedan od najboljih
Inicijalizacija u toku...

1 thought on “Otopite masne naslage uz ove dve jednostavne ali brutalne vežbe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *