Trening za grudi sa girjom - Men`s Health

Trening za grudi sa girjom

Želite da nabacite masu? Onda morate da dižete velike težine. Ali, takođe se isplati da podižete i druge teške stvari, pored dobro pozante šipke. Girje su odličan izbor čak i ako ne trenirate CrossFit. Ono što je dobro kod ovih spravica je činjenica da ne morate da se ograničite samo na klatno ili izbačaj nabačaj. Ovaj trening, na primer, će vam omogućiti da pogađate sva mišićna tkiva na nekonvencijalan način. Nakon tri serije svake od navedenih vežbi, možda će vas vaš odraz u ogledalu naterati da ovaj trening uvrstite u vaš redovan program. Prvo da vam predstavimo vežbe.

VEŽBE
Sklekovi sa girjama
Postavite dve girje na pod tako da ne idu više od širine ramena. Zgradibte drške, spustite se u poziciju za sklek i uradite traženi broj ponavljanja

Jednoručno veslanje
Savijte se u struku, držite leđa pravo, iskoračite napred sa levim stopalom i postavite svoj levu ruku pored levog kvadricepsa ili je naslonite na klupu. Torzo bi trebalo da bude paralelan sa podom u desnu ruku uzmite girju i vucite je ka vašim rebrima koristeći mišiće leđa. Završite sva ponavljanja na jednoj strani, zatim promenite stranu i uradite isto.

Girja HALO
Držite griju sa obe ruke (za strane držača), ali tako da dno girje bude okrenuto ka plafonu. Za početak girja mora da vam bude u visini grudi. Sada bi u principu trebalo da u ravno mernim pokretima vrtite girju pored, iza i na drugu stranu glave, a zatim da se vratite istim pokretima u suprotnu stranu.

Tursko ustajanje
Lezite na leđa i držite girju u desnooj ruci. Neka vam ruka bude ispružena ka plafonu i stegnuta. Savijte svoju desnu nogu, vaša peta bi trebalo da bude skoro paralelno sa vašim gluteusima. Pozicionirajte vašu levu ruku na 45 stepeni od kuka. Potisnite se denosm petom dok prebacujete težinu sa vašeg levog lakta, na levu podlakticu. Sada polako ustanite, imajte na umu da bi oči stalno trebalo da pratite girju. Menjajte ruku tokom ponavljanja.

Pročitajte i  300 kalorija, 10 minuta

Sedeći potisak sa ramena
Sedite na klupu i uzmite po girju u svaku ruku tako da vam grija dodiruje spoljnu stranu dlana. Postavite ruke tako da vam drške budu u visini ramena. Stegnite vaše jezgro i podignite jednu ruku ka plafonu dok se potpuno ne ispravi, spustite je u početni položaj, a zatim podignite drugu girju. Menjajte ruke dok ne uradite zacrtani broj ponavljanja.

TRENING
Uradite 12-15 ponavljanja svake vežbe. Kada završite sva ponavljanja svih pet vežbi, vratite se i uradite još dva puta ceo krug. Radite od 12-15 ponavljanja za svaku ruku kod veslanaj i radite 6-8 ponavljanja za svaku stranu kod Turskog ustajanja.

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *