Kako do pločica? - Men`s Health

Kako do pločica?

Trbušni mišići su vrlo važna zaštita organa trbušne šupljine, a zajedno sa mišićima leđa, igraju i presudnu ulogu u položaju i držanju celog trupa. Jedina prepreka između vaših pločica i sunca je masno potkožno tkivo, dakle na vama je da ga uklonite. Manje od 10 posto potkožnog masnog tkiva potrebno je imati za vidljive trbušnjake. 1 kilogram sala mora sagoreti prosečan muškarac da bi smanjio potkožno masno tkivo za jedan posto.

Nekoliko faktora utiče na izgled vaše keramikejedan od najvažnijih je ishrana. Ukoliko budete često jačali biceps na šanku s čašom, ili verovatnije, bocom hmelja, jedete masnu i nezdravu hranu tipa hamburger, čips, gazirana pića… možete da zaboravite na trbušnjake. Morate imati jedno na umu, bez reda, rada, discipline i ogromne motivacije ne možete očekivati apsolutno ništa u životu, a kamoli vidljive trbušne mišiće.

U nastavku ćemo vam prikazati samo neke od osnovnih vežbi za gornje, donje i bočne trbušne mišiće. Ovaj program za trbušne mišiće bi trebao da traje oko 15 minuta i odraditi ga najmanje dva puta nedeljno. Trebalo bi izvesti 3 do 4 seta za svaku od vežbi. Između 10 i 20 ponavljanja za početnike, progresivno napredovati do 30 ponavljanja.

GORNJI TRBUŠNI MIŠIĆI
Lezite na leđa i stavite noge na loptu ili benč klupicu, savijene pod uglom od 90 stepeni. Stavite vaše ruke na grudi. Podižite glavu i ramena dok vaše telo ne bude pod uglom od 45 stepeni sa podom. Vratite se u početni položaj. Izdahnite kada podižete telo i održite lagani tempo da bi pravilno odradili vežbu.

DONJI TRBUŠNI MIŠIĆI
Sedite na benč klupu. Ruke stavite iza zadnjice i uhvatite se za klupu. Nagnite se nazad i podignite noge nekoliko cm od klupice. Savijte kolena, primičite kolena i grudi jedno drugom sve dok se ne dotaknu kvadricepsi i grudi. Vratite se u početni položaj. Tenzija mora biti na trbušnim mišićima.

Pročitajte i  Zašto je cimet na tako dobrom glasu?

BOČNI TRBUŠNI MIŠIĆI
Ova vežba pogađa vaše bočne trbušne mišiće. Stanite uspravno, noge u širini ramena. Uzmite teg u desnu ruku s dlanom prema unutra. Držite vaša leđa uspravno, nagnite se u desnu stranu koliko možete, zatim se vratite u početni položaj. Nakon odrađenog željenog broja ponavljanja, ponovite vežbu i s drugom stranom tela. Zapamtite da se savijete samo u struku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *