Izgubite višak kilograma - Men`s Health

Izgubite višak kilograma

DOZIRAJTE UNOS VODE
Izgubićete više kalorija. Ako popijete pola litre hladne flaširane vode možete ubrzati metabolizam za 30 procenata, kažu nemački i kanadski naučnici. Šta više, metabolizam može ostati ubrzan i do 90 minuta.

NAPRAVITE SITNE PROMENE
Veliki broj dijeta nije uspešan jer se od vas mnogo traži, kaže dr Brajan Vensink autor knjige Ishrana bez mozga: Zašto jedemo više nego što želimo. Napravite 3 stokalorične promene svaki dan: naručite crnu kafu, salatu umesto čipsa za ručak i izbacite grickalice.

SMANJITE TRČANJE
„Nije kao da trčanje nije dobro, samo nije efikasno kao neke druge metode za gubitak kilograma“, kaže trener Alvin Kozgrov iz Results Fitness-a. Umesto trčanja radite visoko-intenzivni kružni trening snage, ili udarački trening, koji će držati vaš metabolizam ubrzanim i dugo posle završenog treninga.

NIKADA NE PRESTAJTE SA KRETANJEM
Kako bi smršali, morate takođe da povećate fizičku aktivnost koja nije povezana sa organizovanim vežbanjem, kažu škotski naučnici. To može da bude i pranje sudova, pa čak i sastanak u hodu. Koristi su za razmatranje: do 2000 sagorenih kalorija na dan.

SPAVAJTE DUŽE, JEDITE MANJE
Samo 5 dana sa manjkom snom (manje od 5 sati) može dovesti do hroničnog prejedanja, navodi se u novijoj studiji u Proceedings of the National Academy of Sciences. Na sreću, oporavljajući san (od 9 sati) može da poništi taj trend.

 

Pročitajte i  Kako da spržite 2,5 cm masnih naslaga preko noći?
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *