Naterajte mišiće da polete - Men`s Health

Naterajte mišiće da polete

CILJ: 3 IZDRŽAJA I 30 SKOKOVA

KAKO SE RADI? Uzmite jedoručni teg tezine od 15kg do 25 kg i pratite instrukcije u tekstu ispod. Nakon što završite 10 skokova uzmite teg i ponovite dril iz početka. Vaš cilj su tri runde bez pauze.  

Previše lako? Odmorite minut po završetku treće runde i ponovite ceo izazov iz početka.

Nagruvane grudi i napucani bicepsi mogu da izgledaju impresivno, ali prava snaga potiče iz daleko južnijih predela. Najbolji sportisti mogu da duži period vrše eksplozivne skokove bez zamora i gubljenja na snazi. Proverite kako ćete se vi snaci sa drilom koji kombinuje sumo čučanj sa tegom i skokove. Izometrijski sumo čučanj testira najslabiji deo čučnja tj. donji položaj i primorava veću aktivaciju motornih jedinica i vlakana gluteusa, leđa i mišića kuka.

Dobitak: veća snaga celog tela i snažnija potpora za skok.

IZOMETRIJSKI SUMO ČUČANJ I SKOK

1. Stanite u početni položaj sa stopalima otvorenim u slovo “V“ šire od širine ramena. Oberučnim hvatom držite teg u visini kuka. Теžinu prebacite na pete.

2. Držite leđa pravo, kolena povijena blago unapred (najbolje da skoro ostanu iznad peta), kuk odvedite unazad i spustite se zadnjicom do dubine kolena, tako da su natkolenice paralelno sa podom. Držite ovaj položaj 10 sekundi.

3. Spustite teg između nogu i “eksplodirajte” skokom nagore. Doskočite što mekše na prednji deo stopala nakon cega odmah ponovite skok. Napravite 10 vezanih skokova.

 

 

Pročitajte i  Rešenje za upalu mišića
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *