Vežbajte trbušnjake u prirodi - Men`s Health

Vežbajte trbušnjake u prirodi

Proleće je stiglo i pravo je vreme da bar neke treninge prebacite iz teretane u prirodu. Zato vam mi predstavljamo 5 vežbi za vaše jezgro koje možete da radite na čistom vazduhu.

IZ PLENKA U SKLEK
Stanite u normalnu poziciju za plenk, naslonjeni na podlaktice i od glave do pete telo bi trebalo da pravi pravu liniju. Sada se istovremeno sa obe ruke podignite u početnu poziciju za sklek, zadržite se par sekundi, a zatim se vratite u plenk. Ponavljajte ove pokrete 45 sekundi.

BOČNI PLENK SA MENJANJEM
Kao što ste primetili u prethodnoj vežbi malo smo “začinili” obični plenk. To ćemo sad da uradimo i sa standardnim počnim plenkom. Stanite u poziciju za bočni plenk tako što ćete se osloniti samo na desnu podlakticu. Takođe, gledajte da vam telo bude prava linija, nemojte da dozvolite da vam se kukovi spuštaju ka zemlji. Sada se iz ovog plenka prebacite u običan plenk, a zatim u bočni plenk, ali tako da se sada oslonite na levu podlakticu. Neka vam sve vreme telo bude pravo. Ponavljajte ove pokrete 45 sekundi.

MEDVEĐI HOD
Ova vežba je odlična za izgradnju čeličnih trbušnjaka. Spustite se na sve četiri, ali tako da vam dlanovi budu postavljeni ispod ramena, a noge savijte tako da vam kolena budu ispod kukova. Još nešto je bitno, držite vaša kolena sve vreme centimetar ili dva iznad zemlje. Pravite male “korake” levom rukom i desnom nogom, a zatim desnom rukom i levom nogom, kao pravi medved. 60 sekudni kretanja napred i nazad je sasvim dovoljno.

L SEDENJE
Za ovu vežbu vam je potrebno neverovatno jako jezgro, zato ne očajavajte ako ne uspete iz prve. Sedite na zemlju, ispružite noge, stavite vaše ruke pored kukova i polako podignite svoj donji deo tela sa zemlje, tako da vam noge i trup prave slovo L. Radite 30 sekundi.

Pročitajte i  3 jednostavne vežbe koje će transformisati vaše telo

SPAJDERMEN SKLEK
Iako se kod sklekova neminovno vežbaju i trbušnjaci, ova verzija sklekova će vam itetako pogoditi mišiće jezgra.

Stanite u normalnu poziciju za sklek, dok se spuštate ka zemlji podginite desnu nogu i probajte desnim kolenom da dodirnete desni lakat. Približite se zemlji što više možete. Zatim se vratite u početnu poziciju i uradite isti pokret samo na levoj strani. Uradite 3 do 4 serije po 8 ponavljanja za obe strane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *