3 vežbe za isklesane trbušnjake - Men`s Health

3 vežbe za isklesane trbušnjake

Ako redovno idete u teretanu videćete da previše ljudi radi iste jednodimenzionalne treninge za trbušnjake, isti broj ponavljanja, iste vežbe, isti tempo iznova i iznova. Ukoliko sve radite isto, imaćete iste trbušnjake kakve sti imali i pre odlaska u teretanu.

Naravno, nećete imati baš iste, ali ovakvi postupci će veoma brzo umanjiti napredak vaših  mišića trupa. Plan ponavljanja 7-14-21 primenjena kod ove tri vežbe pruža vam efektivnu kombinaciju malog broja ponavljanja vežbe za snagu, srednjeg broja ponavljanja vežbe za stabilnost i ravnotežu i veliki broj ponavljanja za vežbu koja sagoreva masne naslage.

Primerni cilj ovih vežbi je rectus abdominis ili onaj six-pack mišić, ali ni bočni trbušnjaci neće ostati imuni na ovaj trening plan.

DIZANJE KOLENA
Serije: 3; Ponavljanja: 7; Odmor: 30 sekundi

KOTRLJANJE TOČKA
Serije: 3; Ponavljanja: 14; Odmor: 30 sekundi

PREGIB SA MEDICINKOM
Serije: 3; Ponavljanja: 21; Odmor: 2 minuta

Dakle sve ove vežbe radite jednu za drugom i dva minuta odmorite tek kada uradite seriju od sve tri vežbe u redu, a zatim se vratite i uradite još dve serije. Ovaj trening je kratak, ali idealan za one momente kada osetite da ste udarili plato ili vam je jednostavno dosadio uobičajeni trening.

Pročitajte i  Velikani treninga
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *