IGYG metod za veće bicepse - Men`s Health
Sun. Nov 18th, 2018

IGYG metod za veće bicepse

Ukoliko već neko vreme pratite standardni recept sa 8-12 ponavljanja u svakoj vežbi za biceps i triceps, možda je vreme za malu promenu. Da bi vaše ruke nastavile da rastu i kako biste konstatno napredovali u teretetani, nije bitno samo da menjate vežbe, broj ponavljanja i optrećenje na vašim treninzima, već morate da trenirate sa većim intenzitetom. Zbog toga vam predstavaljamo IGYG metod.

IGYG METOD
Retko koji metod ima veći intenzitet od IGYG (skraćenica od I-Go-You-Go, što bi na našem značilo ja-radim-ti-radiš). Ovaj metod koristi kraće periode odmora, ali za uzvrat dobijate veću mišićnu masu.

Ono što je najbolje od svega je činjenica da IGYG neverovatno jednostavan, jedino što vam je potrebno je trening partner. Kod ovog IGYG metoda jedan partner radi određenu vežbu, sa određenim brojem ponavljanja, dok drugi partner odmara. Kada prvi partner završi vežbu, odmah predaje teg drugom partneru i odmara dok ovaj ne završi, kada ponovo uzima teg u ruke. I ako u krug sve dok se ne završe sve serije.

Ukoliko želite da iskoristite ovaj metod u potpunosti, radite vežbe sa piramidalnim ponavljanjima. Ovo je skoro savršen scenario, jer kako se broj ponavljanja bude povećavao, tako će i odmor. Tako ćete osigurati kvalitetnu formu ponavljanja i osetićete intenzitet vežbe.

BICEPS PREGIB SA EZ-ŠIPKOM
Opterećenje bi trebalo da bude 70%-75% od opterećenja koje možete maksimalno da podignete 3 puta. Opterećenje će ostati isto kroz sve serije. Vi ćete uraditi prvu seriju, a zatim vaš partner će uraditi tu seriju.

Trebalo bi da uradite ukupno 12 serija ove vežbe. Prva serija je jedno ponavljanje, broj ponavljanja se ponavlja za jedan sa brojem serija. Tako da na kraju u 12 seriji uradite 12 ponavljanja ove vežbe. I ne zaboravite da se sve vreme menjate sa trening partnerom.

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *