Progurajte kroz bol! - Men`s Health

Progurajte kroz bol!

Svaki put kada odete u teretanu, jedno pitanje vam se stalno vrzma po glavi. Kada vežbe počnu da budu teške, da li ćete se izboriti kroz bol i završiti serije? Ili ćete, kao i mnogi drugi ljudi biti zaglavljeni na neutralnom terenu kako u životu, tako i u teretani. Da li ćete biti zadovoljni samo otkrivanjem granice bola, a zatim povlačenjem?

Verovali ili ne, taj izbor je tu svaki put. Najbolja stvar koju vas možemo naučiti u ovim sitacijama je sledeća: Jedini način da trenirate kroz bol je da se konstatno podsećate svojih ciljeva. Pokušajte da vizualizujete zašto trenirate i dozvolite da ta slika otera sve ostale stvari koje vam prolaze kroz glavu. Ukoliko vam je cilj dovoljno važan, uspećete.

Ono što ostaje je činjenica da je za bilo kakav uspeh u životu neophodno požrtvovanje. To je jednostavno univerzalna istina. Ukoliko želite da budete uspešni u svojoj karijeri, morate da žrtvujete svoje vreme kako biste se usavršili u svom poslu. Da biste bili uspešni u teretani morate da žrtvujete ne samo vreme, već i vašu “zonu udobnosti”. Bol je deo ugovora koji ste sklopili sa teretanom i jednostavno nema drugog puta.

Ok, možda vi i ne trenirate da postanete strongmen, powerlifter, bodibilder ili profesionalni sportista. Ono što je zajedničko za sve ove ljude je bol, bol od treninga ili pol povrede. Na vama je da odlučite da li je bol od upale ili poneke povredice bolja ili gora opcija od konstantnog odustajanja?

Ne morate da se stopite sa masom vaše teretane. Ovo je teži put, svakako, ali nakon nekog vremena će vam postati drago što ste upravo ovim putem krenuli. Nekako ćete naučiti da se nosite, neki će reći volite bol. A da naučite da volite rezultate? To je već lakši deo.

Pročitajte i  Kanje Vest: 7 modnih zapovesti
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *