I posle svega, sklek - Men`s Health

I posle svega, sklek

Skelkovi su kao bubašvabe fitnes sveta. Tu su oduvek i ne planiraju da idu nigde. I zašto bi? Ova osnovna vežba za gornji deo tela ostala je aktuelna do današanjeg dana iz jednog prostog razloga – ona radi svoj posao.

Ono što je još bolje je činjenica da ova vežba nudi raznolikost, bilo da je to samo drugačijom početnom pozicijom ili korišćenjem neke dodatne opreme, sklekovi mogu da postanu najteži deo vašeg treninga. Eksperimentišite sa ovim varijacijama kako biste iskoristili sve prednosti koje nude sklekovi.

STANDARDAN SKLEK
Ono što je bitno kod standardnog skleka je da pazite da vam telo sve vreme ostane ispravljeno prilikom spuštanja. Spustite se sve dok vam grudi ne dodirnu pod, zadržite se sekund, a onda se vratite u početnu poziciju.

Uradite 3 serije po 15 – 20 ponavljanja, kao zagrevanje.

SKLEK SA PROMENOM POLOŽAJA RUKU
Spustite se u položaj za sklek, ali stavite dlanove toliko blizu da vaše ruke i grudi formiraju trougao.

Sada se spustite do poda i vratite se nazad. Kada dođete ponovo u prvobitnu poziciju, postavite ruke u širinu ramena, pa ponovo uradite sklek. Sada postavite ruke šire od širine ramena i ponovo uradite sklek. Potom, postavite ruke ponovo u širinu ramena, uradite sklek i na kraju ih vratite u početnu poziciju i uradite sklek. Ovo sve se računa kao jedno ponavljanje.

Uradite tri ponavljanja za jednu seriju i tri serije ukupno.

SKLEK NA ŠVAJCARSKOJ LOPTI
Postavite švajcarsku loptu direktno ispod vaših grudi. Postavite dlanove na loptu, tako da budu u širini ramena, noge bi trebalo da budu potpuno ispravljene iza vas, a svoju težinu balansirajte na nožnim prstima. Polako se spustite prema lopti, kad kažemo polako mislimo čitave dve do tri sekunde. Zatim bez odbijanja o loptu, vratie se u početni položaj.

Pročitajte i  UBRZANO SAGOREVANJE

Uradite tri serije po 15-20 ponavljanja.

SKLEKOVI SA GIRJAMA
Postavite dve girje iste težine ispod vas, tako da vam ruke budu u širini ramena. Uhvatite se za vrh girje i polako se spuštajte ka dole, trebalo bi spuštanje da traje tri sekunde, ali i vraćanje u početnu poziciju bi trebalo da bude isto toliko. Nemojte da zaboravite pri podizanju leđa moraju biti ispravljena.

Uradite tri serije po 10 ponavljanja

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *