Žestok trening za gornji deo tela - Men`s Health

Žestok trening za gornji deo tela

Vajanje savršenog V trupa je delikatan posao: morate da povećate masu grudi i ramena, a da pri tom ne povećate i obim struka. Ovaj trening Nika Tuminela, vlasnika “Performance University“ u Baltimoru je upravo za to. Ojačaćete mišiće preopterećujući gornji deo tela, a eliminacija pauze će ubrzati vaš metabolizam.

POČNITE SA PRVOM RUNDOM
Uradite sva ponavljanja za obe vežbe u seriji 1, a onda uradite isto za serije 2 i 3 bez pauze. Odmorite 1 minut i ponovite isto sa drugom rundom.

RUNDA 1
VEŽBE
Veslanje buciće u uporu u prvoj seriji uradite 10 ponavljanja, u drugoj 8, a u trećoj 6.
Sklek sa bućicama u prvoj seriji uradite 20 sklekova, u drugoj 16 i u trećoj 12.

RUNDA 2
VEŽBE
Klečeci pregib bucićama u prvoj seriji uradite 10 ponavljanja, u drugoj 8 i na kraju 6
Klečeći rameni potisak bućicama u prvoj seriji uradite 10 ponavljanja, u drugoj 8 i na kraju 6

VESLANJE BUĆICE U UPORU
Zauzmite položaj za sklek držeći šestougaone bućice na tlu. Podignite desnu bućicu do desne strane grudi. Pauzirajte. Spustite bućicu i ponovite levom rukom. To je jedno ponavljanje.

SKLEK SA BUĆICAMA
Zauzmite položaj za sklek držeći šestougaone bućice na tlu u širini ramena. Spuštajte telo dok vam grudi skoro ne dodirnu tlo, zaustavite se i potisnite nazad.

KLEČEĆI PREGIB BUĆICAMA
Kleknite na tlo držeći bućice u rukama. Ispravite trup i rotirajte ruke tako da su dlanovi okrenuti ka napred. Ne pomerajući nadlaktice, savijte laktove pregibajući bućice što bliže ramenima. Pauzirajte, a onda ih spustite.

KLEČEĆI RAMENI POTISAK BUĆICAMA
Kleknite držeći par bućica tik pored ramena, savijenih laktova i dlanova okrenutih jedan ka drugom. držeći trup uspravno, potisnite bućice na gore, a onda ih lagano spustite

Pročitajte i  Izgradite šira leđa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *