Za upadljive trbušnjake - Men`s Health

Za upadljive trbušnjake

Dodavanjem veslanja sa sajlom bočnom mostu (prikazanom iznad), “stičete osećaj kao da vas neko povlači napred – nazad”, kaže Entoni Slejter, C.S.C.S, glavni trener u Core Performance centru u Kaliforniji. Ta vežba će vam povećati snagu u svim potpornim mišićima.

DOBITAK
Izgradićete znatno stabilniji središnji deo tela, tako da ćete imati bolje držanje i bolje nastupe u sportu. Pre nego što pokušate ovu vežbu, koja angažuje potporne mišiće, trebalo bi da budete u stanju da zadržite poziciju bočnog mosta 30 sekundi (ne preskačite trening za ledja).

KAKO SE IZVODI
1 Zakačite ručku na donju sajlu i uhvatite je desnom rukom. Lezite na levu stranu za dužinu ruke dalje od mašine sa sajlama, tako da zategnete sajlu.

2 Sa podlaktičom ispod ramena i fiksiranim stopalima, odignite kukove od tla tako da napravite pravu liniju od stopala do ramena. Zatim, privucite ručku ka grudnom košu, držeći kukove podignute i gurnute ka napred, a lopatice stisnute.

3 Lagano ispravljajte ruke ispred sebe. Ciljajte da izvodite pokret 30 sekundi ili 8-10 ponavljanja, ali zaustavite se ako vam se naruši stav – na primer, ako vam “propadnu” kukovi ili trup zarotira. Promenite stranu i ponovite vežbu.

NAŠ VRHUNSKI SAVET
Kako biste stajali ravno, stegni te trbušne mišiće, kao da će neko da vas udari u stomak. “I ne bojte se da dodate teret”, kaže Slejter. Opterećenje vam može pomoći da naučite kako da “povežete” potporne mišiće u celinu. Kada jednom uvežbate pokret, povećajte brzinu veslanja. Što brže budete pomerali ruku, stvaraćete veći obrtni momenat, a samim tim će i mišići trupa trpeti veći otpor. To će dovesti do poboljšanja stabilnosti kod rotacije trupa, a to je ključ za uspeh u sportu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *