Tri vežbe za brži metabolizam - Men`s Health

Tri vežbe za brži metabolizam

Ovaj trening od samo 3 vežbe angažuje celo telo a osmislio ga je Craig Ballantyne, kondicioni trener i vlasnik sajta turbulence training.com. Završite sve vežbe, odmorite se 1 minut i ponovite koliko god puta možete za 15 minuta.

Pogledajte: Brze vežbe za topljenje i poslednjeg grama sala

ISKORAK SA BUĆICAMA
Držeći par bučica pored sebe stanite tako da je desna noga ispred leve. Držeći trup uspravnim, spustite se u položaj gde vam je prednja butina paralelna sa tlom. Podignite se nazad u početni položaj i uradite ukupno 8 ponavljanja. Promenite noge i ponovite.

Ovo su namirnice koje će vas duže držati sitim

UKRŠTENO PENJANJE U SKLEKU
Zauzmite poziciju za sklek, formirajući pravu liniju od glave do peta. Držite stegnute trbušne mišiće tokom cele vežbe. Sada povucite levo koleno što bliže desnom ramenu ali tako da vam kukovi ne „propadnu“. Vratite se u startnu poziciju i ponovite isto sa desnim kolenom ka levom ramenu. To je jedno ponavljanje, a vi uradite ukupno 10.
Suviše lako za vas? Pokušajte sa stopalima na izdignutoj podlozi.

Ruski izdržaj: najteži koji ste ikada izveli

ZGIBOVI SA PODIZANJEM KOLENA
Uhvatite šipku za zgibove pothvatom (dlanovi ka telu). Uradite zgib tako da vam grudi dođu do šipke, dok u isto vreme podižete kolena do grudi. Zatim lagano spustite telo do početne pozicije. Ukoliko ne možete da uradite zgib, samo podižite kolena do grudi viseći na šipci. Uradite 10 ponavljanja, ili najviše što možete.

Otkrijte: Tri načina da ojačate kolena

KOLIKO ČESTO BI TREBALO DA SE VEŽBA DO MIŠIĆNOG OTKAZA?
Trening do otkaza znači da posle određenog broja ponavljanja jedne vežbe, više ne možete da uradite sledeće ponavljanje. Ovako ekstreman napor može sabotirati vaš napredak, jer je vrlo teško oporaviti se do sledećeg treninga. To je kao da vozite auto dok ne istrošite sav benzin. Premorenost može dovesti do pada forme, a tada postajete i skloniji povredama. Ali oprezno treniranje do otkaza vodi ka sjajnom napretku. Probajte da radite do otkaza jednom na svakih 4-6 nedelja, ali ne za svaku seriju, kako bi izbegli rizik od pretreniranosti.  Na primer uradite 2-3 serije za zagrevanje, pa onda jednu do otkaza. Probajte da ostanete u opsegu od 6-8 ponavljanja kako ne bi narušili perfektno izvođenje pokreta.

Pročitajte i  Dvejn Džonson ima savet za vas! (VIDEO)
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *