Fernando Verdasko: Kako sam izgradio svoje telo - Men`s Health

Fernando Verdasko: Kako sam izgradio svoje telo

Kao jedna od pogodnosti koje je Verdasko dobio u životu jeste brz metabolizam.

 ”Kada sam imao 22 godine, jeo sam sve što sam hteo. Mogao sam jesti pljeskavice četiri dana u nedelji, a da ne dobijem ni jedan kilogram viška”, kaže teniser koji u poslednjih nekoliko godina ipak mora da vodi mnogo više računa o svojoj ishrani.

Njegov doručak svakog dana između 8:30 i 9 časova sadrži obrano mleko, voće, tost sa šunkom ili ćuretinom. Nakon toga odlazi da vežba kada nema turnir. Na terenu provodi dva do pet sati dnevno, šest dana u nedelji. Nakon toga, ima još dva sata treninga u teretani.

”Tenis je sport koji je veoma kompletan, potreban vam je svaki deo vašeg tela, tako da sat vremena obavezno provedem na trčanju ili vožnji bicikla. Za snagu koristim sve, vežbam svaki mišić u teretani. Uradim oko 500 trbušnjaka, 200 sklekova, 50 zgibova…”, objašnjava Verdasko.

Uz ove vežbe on pojede bananu ili neki energetski čokoladicu, pije ugljene hidrate i proteine u kombinaciji sa vodom jer ih puno troši. Za obrok predlaže salatu sa ribom, testenine ili pirinač sa piletinom ili biftekom. Dosta pasulja i mahuranki, pošto se to mnogo jede u Španiji, ali morate znati da on ne obraća pažnju na kalorije i da jede samo zdrave stvari.

”Svaka praksa ima drugačiji cilj, ali se uvek treba fokusirati na nogama. Bez jakih ruku ne možete da udarite loptu, ali neophodno je jezgro da se dobro zamahne. Ono što je najvažnije jeste da imate dobre noge. Jednom sam radio na treningu noge tri dana uzastopno, a nakon toga su se moja kolena zaglavila na 90 stepeni, i bila su tako bolna da nisam mogao da stojim”, objašnjava Fernando svoje treninge.

Pročitajte i  Pošaljite mejl Guglu: Apel za pomoć Srbiji, BiH, Hrvatskoj

Za sebe kaže da je nekako malo čudan jer ne može da uživa u ukusu piva i vina, što je jednom pokušao. Objašnjava kako u periodu kada se zabavlja sa društvom pije isključivo koka – kolu, sok od pomorandže ili vodu.

”Naravno, i ja se ponekad opustim. Svako mora da zna kada je vreme da svom telu i mozgu priušti mali šok. Kada sam na zapadnoj obali Sjedinjenih Američkih Država, reći ću da je vreme da izađem napolje i pojedem dve pljeskavice”, kaže teniser koji hoće da pokaže da i on ima svoje poroke.

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *