Savladajte Rivsovo mrtvo dizanje - Men`s Health

Savladajte Rivsovo mrtvo dizanje

Kao zvezda ranijih Herkulesa, Golijata i ostalih neverovatno građenih likova, Stiv Rivs je popločao put za akcione legende koje su došle posle njega, kao što su Arnold Švarceneger, Silvestar Stalone i Žan Klod Van Dam. On je takođe tokom svoje kratke takmičarkse karijere bio i uspešan bodibilder, osvojivši 1947. godine titulu Mistera Amerike i 1950. godine Mistera Univerzuma.

Upravo tokom ovog takmičarskog perioda Rivs je eksperimentisao sa tehnikama za trening i izmislio ovu jedinstvenu varijaciju standardne vežbe, koju bodibilderi koriste danas kao i te daleke 1940. godine.

Rivsovo mrtvo dizanje efektivno pogađa zadnju ložu, donja i srednja leđa, plus dobićete i jači hvat i velike podlaktice, dakle sve što vam je potrebno za građu jednog Herkulesa.

KAKO SE IZVODI
Postavite šipku sa tegovima na pod ispod vas. Ukoliko stavljate više od jednog tega, bilo bi dobro da stavite nešto između prvog i ostalih tegova kako biste napravili mesta za vaše prste. Noge bi trebalo da vam budu u širini ramena, savijte se u kukovima, uhvatite tega, ne šipku, teg rukama i uradite mrtvo dizanje. Da biste ozbiljno pogodili gornji deo leđa i trapez, uradite slaganje na kraju pokreta.

A evo i video tutorijala.

)

Pročitajte i  Kako se Eminem vratio u formu?
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *