Vežbajte kao nezadrživi Mesi - Men`s Health

Vežbajte kao nezadrživi Mesi

Alan Pearson, profesionalni fudbalski trener, pokazuje kako možete da steknete brzinu, žustrost i tu nemoguću ravnotežu tako da možete imati ceo svet pod svojim nogama.

W TRČANJE
Postavite 5 čunjeva u obliku W, 10 metara dužine, i sa razmakom od 5 metara.

Počnite na prvoj levoj tački, istrčite unazad do druge tačke, sprintom do treće, unazad do četvrte i sprint do pete tačke. Sačekajte 20 sekundi, a zatim ponovite.

UMORNE NOGE
Postavite osam prepreka ili čučnjeva u pravoj liniji, dužinom od pet metara. Stanite na početak niza i krenite sa preskakanjem prepreka, podižići jednu nogu visoko iznad svake, sa visoko podignutim kolenom. Sve to radite uz sprint, a kada dođete do kraja ponovite i sa suprotnom nogom.

HORIZONTALNO SKAKUTANJE
Uzmite set od šest čunjeva. Postavite tri u prvoj liniji, na dovoljnoj udaljenosti za skakutanje, a zatim sa krajeva jedan na devet časova, jedan na 12, a jedan na tri. Svi neka su udaljeni na pet metara. Poskočite na svakom čunju, a zatim napravite sprint od tog do najudaljenijeg čunja, a zatim hodajte unazad sa neizmeničnim skakutanjem obe noge. Uradite tri serije po osam ponavljanja.

LEZI-USTANI
Ova vežba odlična je za noge. Lezite na pod, izbrojte do 5, zatim ustanite što je brže moguće i trčite sprint pet metara. Uradite tri seta sa po osam ponavljanja. Ova vežba je dobra za koordinaciju celog tela.

ISKORISTITE OBA STOPALA
Vežba je ista kao horizontalno skakutanje, samo što ćete na prva tri čunja skočiti sa obe noge, i sprintom otrčati do čunjeva postavljenih na devet, 12 i tri sata. Vratite se nazad na početak i uradite 3 seta sa po četiri ponavljanja.

ISTEZANJE
Počnite sa stopalima postavljenim u širini ramena, sa kolenima savijenim. Napravite korak nazad u duboku čučanj desnom nogom, a svoju desnu ruku postavite iznad glave, sa što većim istezanjem. Uradite isto to i sa levom nogom. Ponovite vežbu osam puta, sa po šest ponavljanja za svaku stranu.

Pročitajte i  Saveti za plivače: Dovedite tehniku do perfekcije

POSTAVI NA POLICU
Postavite se u isti položaj kao u prethodnoj vežbi, samo što ruku nećete istezati ka gore, nego ćete obe ruke staviti na spoljašnju stranu desnog zgloba. Iz tog položaja dijagonalno krećite telo, kao da stavljate nešto sa poda na policu. Potrebno je uraditi do 15 ponavljanja na svakoj strani.

PIŠI SLOVA
Da biste dobili na vrhunskom gluteusnom mišiću, balansirajte na levoj nozi. Ispružite svoju desnu nogu ispred i ispišite azbuku u vazduhu. Ponovite to i na drugoj strani, uz održavanje ravnoteže sve vreme. Vežbu ponovite i sa drugom nogom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *