5 zdravih namirnica koje koristite pogrešno - Men`s Health

5 zdravih namirnica koje koristite pogrešno

POVRĆE

Greška: Kuvati ih ili dokuvavti u mikrotalasnoj

Pravilan način: Kuvati na pari

Kuvanje na pari je mnogo zdravije i delotvornije od bilo koje druge metode kuvanja izveštava nova studija sa jednog američkog univerziteta. Danas postoje dosta kuhinjskih aparata koje su namenjene ovakvom kuvanju. Nabavite ih i na taj način sačuvaćete sve hranljive materije u namirnicama 

JAGODE

Greška: Sečete ih

Pravilan način: Pojedite ih cele

Ukoliko želite da unesete dosta vitamina C, pojedite jagode cele, nemojte ih seckati. Vitamin C počinje da se ruši na svetlosti i u dodiru sa kiseonikom. Cele jagode stavite u frižider, nemojte ih seći pre toga.

VINO

Greška:  Ostavljate vino polu otvoreno

Pravilan način: Pijte dok je sveže otvoreno

Bocu vina čim otvorite popijte. Ne morate sami naravno. Ukoliko ostavite preko noći čak i poluotvorenu izgubiće benificije koje ima sveže vino.

PARADAJZ
Greška:  Sirovi paradajz

Pravilan način: Kuvajte paradajz

Redova konzumacija paradajza sprečava srčane probleme, pomaže u borbu protiv raka prostate. Posebno se preporučuje muškarcima da ga unose u što većim količinama. Većina praktikuje da ga jede sveže, što i nije loše, ali kuvani ima daleko više prednosti.

SMRZNUTI PROZVODI

Greška:  Izbegavate smrznutu hranu u prodavnicama.

Pravilan način: Slobodno kupite smrznute namirnice. Neke namirnice čak sadrže i veću nutritivnu vrednost kada su smrznute. Koje su to namirnice, pogledajte OVDE.

Pročitajte i  Kravata govori različitim jezicima
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *