Tri koraka do snage i izdržljivosti - Men`s Health

Tri koraka do snage i izdržljivosti

Posle zagrevanja (prva vežba), uradite jedno ponavljanje druge vežbe, zatim dva ponavljanja, pa onda tri i četiri, a zatim se spustite opet do jednog ponavljanja. Ponovite to i sa trećom vežbom. Uradite koliko god možete „rundi“ za 15 minuta.

BOKSERSKI UDARAC + ČUČANJ SA BUĆICAMA
Sa bućicama od 2kg u obe ruke, zadajte 32 udarca naizmenično levom pa desnom rukom. Zatim opružite ruke pored tela i postavite stopala malo šire od širine kukova. Savijte kukove i kolena i spustite se dok vam butine ne budu paralelne sa tlom, a onda se podignite. Uradite 16 čučnjeva i ponovite vežbu još jednom.

SKLEK + VESLANJE U SKLEKU
Sklek. Postavite 2 šestostrane bućice na tlo i držite se za njih dok radite ceo sklek (spuštajte se dve sekunde, a podižite jednu).
Veslanje u skleku. U početnoj poziciji za sklek (još uvek držeći bućice), podignite desnu ruku tako da bućica bude u visini pazuha i stisnite lopatice ka nazad. Spustite bućicu i ponovite pokret sa levom rukom (podižite teret 1 sekundu, a spuštajte ga 2 sekunde).

ČUČANJ SA SKOKOM + BICEPS PREGIB
Čučanj sa skokom. Zauzmite položaj za čučanj, držeći bućice pored sebe, a stopala postavite malo šire od širine kukova. Spustite se, a onda „eksplodirajte“ naviše. Dočekajte se mekano na vrhove prstiju i spustite nazad na pete.
Biceps pregib. Posle doskoka, ostavite bućice da vise pored tela. Bez pomeranja nadlaktica, napravite pregib (podižite teret 2 sekunde, a spuštajte ga 1 sekundu).

Pročitajte i  Ojačajte svoje grudne mišiće

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *