Iskujte čelični stomak - Men`s Health

Iskujte čelični stomak

Rebrasti trbušnjaci privlače pažnju, ali za većinu muškaraca, tu prestaju razmišljanja. “To je zato što ih svi gledaju kao predmet obožavanja, a ne zbog njihove prave namene – stabilizacije“, kaže Bad Kouts, fitnes direktor matične Men`s Health kuće iz Rodejla. Zato je Kouts osmislio korslajder, par ručki koje lako klize po bilo kojoj podlozi, terajući svaki mišić vašeg trupa da radi sinhronizovano kako bi stabilizovali telo. Rezultat: ubistvene “pločice“ koje nemaju samo vizuelni efekat. “Korslajder je odličan i za jačanje ramena,“ kaže Kouts, inače vrhunski maratonac (lični rekord 2:13), koji ga koristi redovno kako bi imao jače i iz uravnoteženije telo.

PROBAJTE OVO
Ukoliko nije drugačije naglašeno, počnite svaku vežbu iz modifikovanog položaja za sklek – ruke ispod ramena, korslajder u svakoj šaci, a kolena i nožni prsti na tlu. Sve vežbe izvodite po kružnom sistemu, jednu za drugom bez pauze. Kada završite sve četiri vežbe, odmorite 1 minut. Ponovite ukupno 2 ili 3 kruga. Još jedna napomena, verovatno nemate korslajder kod kuće, u tom slučaju mogu da vam pomognu i dva kartonska tanjira, samo pazite da vam ne bude previše klizavo.

LETEĆI SKLEK
Angažovani mišići: Trbušni, grudi, ramena, tricepsi

Ne pomerajući desni korslajder, spustite trup i gurajte levi korslajder ka 9 sati. Vratite se u početni položaj i ponovite klizanje leve ruke još tri puta prema pozicijama 10, 11 i 12 sati. Ponovite sve isto desnom rukom.

OBRNUTI ANĐEO U SNEGU
Angažovani mišići: Prednji deo trupa, leđa, ramena

Lezite licem na dole držeći korslajder pored sebe. Potisnite rukama tlo na 3 sekunde. Pomerite zatim ruke na pozicije kao za 7 i 5 sati i opet potisnite na dole. Pomerajte se tako dok sa obe ruke ne dođete do pozicije 12 sati. Tada vratite ruke na početak, potisnite na dole, pomerite ruke na 12 sati i opet na početak. To je jedno ponavljanje, vi uradite 5 do 10.

Pročitajte i  Budite primećeni na plaži: 6 vežbi za nadmoćni gornji deo tela

GLAČANJE
Angažovani mišići: Trbušni, grudi, ramena, bicepsi, gluteusi

Istovremeno pravite svakim korslajderom pun krug od oko pola metra (leva ruka u smeru kazaljke na satu, desna suprotno). To je jedno ponavljanje, vi uradite 5 do 15 i onda ponovite u supotnom smeru.

TRBUŠNJACI SA OPRUŽENIM NOGAMA I ASISTENCIJOM
Angažovani mišići: Trbušni pravi i kosi, ramena, leđa

Sedite i opružite noge, držeći korslajder na tlu ispod ramena. Potisnite korslajder napolje na 9 i 3 sata dok spuštate trup na 20 stepeni od tla. Vratite se u početni položaj potiskujući korslajder na dole i ka vama. To je jedno ponavljanje, vi uradite 5 do 15.

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *