Najbolje vežbe za stabilizovanje kičme - Men`s Health

Najbolje vežbe za stabilizovanje kičme

U svakodnevnom životu, veo je bitno da stabilizujete kičmu. Postoje tri osnovna pokreta telom koji nam pokazuju koji nam pokazuju potencijalna oštećenja kičme, a to su fleksija, ekstenzija i rotacija.

Predstavljamo vam tri vežbe koje ako dodate u svoju rutinu vežbanja, uskoro ćete primetiti veću stabilnost i moć u svemu što radite.

UPUTSTVO
Uradite ove vežbe u nizu, jednu za drugom, bez odmora. Kada završite sve tri vežbe, odmorite jedan minut, a zatim ponovite niz.

VESLANJE U SKLEKU  (anti – rotacija)
Uzmite dva tega od po kilogram u obe ruke. Zauzmite položaj kao kada radite sklekove, sa tegovima u rukama. Zatim ispravite ruke, a onda svu težinu prebacite na jednu ruku, dok drugom povlačite teg prema rebrima. Ponovite to i sa druge strane. Nastavite sa neizmeničnim ponavljanima po stranama 20 puta.

FARMEROV HOD (anti – fleksija)
Uzmite par tegova za vežbanje jednak vašoj telesnoj težini. Zauzmite stojeći položaj, držite ispravljena leđa, ruke na jednakoj distanci od tela. Držeći grudi unazad, hodajte napred 40 metara.

TOČAK (anti – ekstenzija)
Kleknite na pod i uhvatite ručke AB Wheela ili točka. Ispružite ruke držeći točak, koliko god možete, a zatim koristite svoju silu da povučete točak unazad. Ovo ponovite 15 puta. Nemate AB Wheel? Koristite šipku sa 10 kilograma opterećenja.

 

 

Pročitajte i  Najbolje vežbe za donje trbušnjake
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *