Trening za skijanje i snoubord - Men`s Health

Trening za skijanje i snoubord

 

Vaše noge apsorbuju potrese delujući u skladu sa vašim jezgrom dok odskakujete, krivudate i krčite svoj put niz padinu. Bilo da se bavite snoubordom ili skijanjem, ova vežba pomoći će vam da ojačate mišiće nogu i steknete izdržljivost potrebnu da zadržite kontrolu nad svojim pokretima do poslednjeg spusta.

Radite ove vežbe u vidu kružnog treninga, izvodeći preporučeni broj ponavljanja svake vežbe a zatim prelazeći na sledeću bez odmaranja. Kada završite čitav krug, odmorite se 1 minut. Ponovite, i uradite ukupno tri puna kruga.

ISKORAK SA TEGOM
Uhvatite šipku tega prehvatom i držite je na ramenima, iza vrata. Stopala raširite približno na širinu kukova. To je početni položaj.

Zakoračite unazad desnom nogom, tako da je ukrstite iza leve. Neka vam iskorak bude što širi i što dublji, a stopalom pokušajte da dosegnete što dalje unazad. Spuštajte se u čučanj sve dok kolenom gotovo ne dotaknete pod, a zatim se naglo uspravite u početni položaj. Izvedite sva ponavljanja i ponovite vežbu, tako što ćete ovog puta iskoračivati unazad levom nogom.

BROJ PONAVLJANJA 8 do 10 svakom nogom 

Ovu vežbu možete raditi i tako što ćete teg držati sa prednje strane, na gornjem delu grudi.

UVRTANJE NA BOSU LOPTI SA MEDICINKOM
Stanite na pljosnatu stranu bosu lopte u atletskom stavu, sa blago savijenim kolenima i kukovima. Držite medicinku u visini grudi ispravljenim rukama, pravo ispred sebe. To je početni položaj.

S kukovima okrenutim unapred i služeći se samo mišićima jezgra, zarotirajte gornji deo tela što više u levu stranu.

Vratite se u početni položaj i zarotirajte gornji deo tela što je više moguće u desnu stranu. To je jedno ponavljanje.

BROJ PONAVLJANJA 5 do 8

BOSU SKOK
Stanite u atletski stav uspostavljajući ravnotežu na zaobljenoj strani bosu lopte. Stegnite mišiće jezgra i savijte kolena.

Pročitajte i  Trening za sagorevanje kalorija

Naglo skočite uvis, dižući ruke i rotirajući telo u pravcu suprotnom od pravca kretanja kazaljke na satu, za 180 stepeni. Čim se dočekate na noge, savijte kolena i ponovo skočite, opet rotirajući telo u pravcu suprotnom od kretanja kazaljke na zatu, za 180 stepeni, vraćajući se tako u početni položaj. To je jedno ponavljanje.

BROJ PONAVLJANJA 5 u pravcu suprotnom od kretanja kazaljke na satu i 5 u pravcu kretanja kazaljke na satu  

SKIJAŠKI SKOK
Uhvatite par laganih bučica ispravljenim rukama i s dlanovima okrenutim jedan prema drugom. Sa stopalima raširenim približno na širinu kukova stanite ispred čvrste kutije ili stepenika visokog oko 45 cm. Potom se spuštajte u čučanj sve dok vam butine ne budu pod uglom od oko 45 stepeni u odnosu na podlogu. To je početni položaj.

Snažno se odupirući stopalima o podlogu, zamahnite rukama i naglo skočite na kutiju. Bučice treba da se nađu negde u visini vaših ramena.

Odmah se oduprite i ponovo odskočite unazad. Dočekajte se meko na prednji deo stopala, vratite se u početni položaj i ponovite vežbu.

BROJ PONAVLJANJA 20

SKOK U STRANU SA MEDICINKOM
Stanite sa spojenim stopalima i držite medicinku ispred grudi. Odskočite bočno u desnu stranu. Kada desnim stopalom dotaknete pod, savijte desno koleno i savijte se u struku, spuštajući loptu sa spoljašnje strane desnog stopala.

Ispravite se i ponovite vežbu, ovog puta skačući u levu stranu.

PONAVLJANJA 5 do 6 sa svake strane

Saginjući se da spustite loptu preko prednjeg stopala zabacite suprotnu nogu unazad, radi ravnoteže.

  

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *