Mišići stvoreni za pokret - Men`s Health

Mišići stvoreni za pokret

Visokointenzivni intervalni trening kao što je ovaj može vam pomoći u sagorevanju masti i „nabacivanju“ mišića, kaže čovek koji ga je osmislio, Robert dos Remedios, sertifikovani lični i kondicioni trener sa Koledža Kanjons, Kalifornija. Treningom možete osvojiti svaki teren.

URADITE TO
Svaku vežbu radite 30 sekundi, napravite pauzu 30 sekundi i pređite na sledeću vežbu. Ponavljajte ovaj šablon 15 minuta.

DŽUDO SKLEK
Iz pozicije za sklek pomerite stopala ka napred i podignite kukove tako da telom formirate obrnuto slovo V. Spuštajte prednji deo tela dok vam brada ne bude tik iznad tla, a onda se ustremite glavom i ramenima na gore spuštajući kukove tako da oni skoro dodirnu tlo. Istim putem se vratite u početnu poziciju i ponovite vežbu.

POVRATNI ISKORAK (desna noga)
Stanite tako da su vam stopala u širini kukova i ruke na bokovima. Napravite iskorak desnom nogom spuštajući se dok vam leva noga skoro ne dodirne tlo. U jednom pokretu povucite desnu nogu u nazad radeći obrnuti iskorak. Nastavite da prebacujete desnu nogu iz prednjeg u zadnji iskorak.

DOHVAT U IZDRŽAJU
Zauzmite poziciju za sklek na glatkoj podlozi postavljajući šake na peškiriće u liniji sa ramenima. Zatim klizajte desnom rukom ispred sebe što dalje možete istovremeno savijajući levu ruku tako da spustite telo što bliže tlu. Vratite se u početni položaj i ponovite klizajući levu ruku.

POVRATNI ISKORAK (leva noga)
Ponovite povratni iskorak kao što ste radili pre toga ali ovoga puta sa levom nogom.

ČUČANJ SA SKOKOM
Stanite tako da su vam stopala u širini ramena. Spustite telo što dublje možete gurajući kukove pozadi i savijajući kolena. Zaustavite se i ustanite, a onda ponovo uradite čučanj ali posle ovoga skočite u vis što više možete. Pri doskoku nastavite da se spuštate u čučanj. Nastavite da kombinujete čučnjeve i skokove. Uvek možete da dodate oprećenje u vidu bučica.

Pročitajte i  Da li vežbanje sa partnerkom daje bolje rezultate?

BRZ TEST ZA STABILNOST RAMENA
Test
Postavite glavu, gornji deo leđa, zadnjicu i ruke uz zid. Laktove savijte pod uglom od 90° i postavite ih vertikalno (kao kada vas hapse) tako da ruke konstantno dodiruju zid.

Rezultat
Ako laktovi i ruke spadnu sa zida, znači da treba da poboljšate pokretljivost ramena, kaže kondicioni trener Bil Hartman. U suprotnom rizikujete da se povredite kada podižete teret preko glave.

Napredak
Ojačajte ramena radeći lake vežbe kao što je bočno podizanje bučica. Izvodite ih tako da su vam palčevi okrenuti na gore i ne spuštajte ruke mnogo ispod visine ramena.

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *