Meta: trbušnjaci - Men`s Health

Meta: trbušnjaci

“Pločice tj. rectus abdominis je u stvari jedan mišić, tako da ga angažuju sve vežbe za stomak“, kaže dr Stjuart Mekgil, autor “Ultimate Back Fitness and Performance“. Ali određene vežbe mogu aktivirati druge stomačne regije, npr. bočne trbušnjake, za kompletniji trening mišića trupa. Iskoristite ove savete Mekgila kako bi pojednostavili vežbanje i dobili brže rezultate.

NAJBOLJA VEŽBA ZA TRBUŠNJAKE
Probajte “mešanje kutlačom“, jednu od omiljenih Mekgilovih vežbi. Zauzmite poziciju za sklek, ali postavite laktove i podlaktice na pilates loptu. Pomerajte laktove u krug trudeći se da ne rotirate trup.

REŠENJE ZA BOČNE TRBUŠNJAKE
Za najbolju aktivaciju bočnih trbušnjaka probajte rotirajući izdržaj u uporu. Zadržite bočni izdržaj 10 sekundi, rotirajte se u izdržaj i zadržite još 10 sekundi, a onda i na drugu stranu još 10 sekundi. To je jedna serija, vi uradite 6.

SAČUVAJTE KIČMU
Vaši trbušnjaci su pravljeni da se odupru pokretu, ne da ih proizvode. Zato izbegavajte vežbe koje uključuju savijanje i uvrtanje kičme.

TAJNA DOBRIH PLOČICA
Prestanite da uvlačite pupak ka kičmi, kaže Mekgil. Umesto toga stegnite trbušnjake kao da će neko da vas udari u stomak.

IZVAJAJTE TRBUŠNJAKE ŠTO BRŽE
“Trbušni mišići su dizajnirani da rade zajedno“, kaže Mekgil. Pokušaj da odvojeno angažujete gonji i donji deo rektus abdominisa nije baš efikasno.

Pročitajte i  Trbušnjaci kao fotošopirani: Evo kako bučice mogu biti od velike koristi
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *