Jednostavno veće ruke - Men`s Health

Jednostavno veće ruke

Koliko god se trudite ne primećujete napredak u obimu vaših ruku, tu su naravno i vaši “prijatelji” koji vam tvrde da vam se ruke nikada neće baš razviti jer nemate genetsku predispoziciju za tako nešto. Vreme je da im pokažite koliko greše i to sa veoma malo opreme iz teretane.

TRENING
Uradite vežbe po redosledu označene sa 1a, 1b i 1c. Kada završite sve tri vežbe računajte da ste završili jednu seriju. Nakon toga, odmorite 60 sekundi i ponovite ceo krug još dva puta. Zatim se prebacite na vežbe 2a, 2b i 2c i sve isto ponovite. Svaku vežbu uradite od 12-15 ponavljanja.

1A TRICEPS EKSTENZIJA IZ PLENKA
Postavite se u početnu poziciju za sklek. Savijte laktove pod uglom od 90 stepeni i neka vam nadlaktice budu ravno na podu. Stegnite mišiće trupa, a telo neka vam bude pravo. Sada samo ispružite laktove i podignite telo u pozu za sklek. Lagano se spustite nazad na pod.

1B TRICEPS EKSTENZIJA IZNAD GLAVE BUČICOM
Držite bučicu izad glave. Savijte laktove, spuštajući bučicu ka potiljku (gledajte da ga promašite), a zatim ispružite ruke u početnu poziciju.

1C TRICEPS PROPADANJE
Postavite dlanove na benč klupu, ispružite noge ispred sebe, tako da vam se celo telo oslanja samo na ruke. Torzo i noge bi trebalo da vam prave ugao od 90 stepeni. Savijte laktove, tako da spuštate telo ka podu. Ne spuštajte telo prebrzo to može da vam optereti ramena.

2A
ZGIB SA USKIM HVATOM
Uhvatite šipku za zgibove usko i tako da su vam dlanovi okrenuti ka licu. Neka vam u početnoj poziciji telo visi, a zatim se podignite tako da vam brada dođe preko šipke.

Pročitajte i  Savršen benč pres

2B
JEDNORUČNI BICEPS PREGIB
Držite bučicu u jednoj ruci, a lakat pribijte uz rebra. Stisnite šipku bučice i odradite biceps pregib.

2C
BICEPS PREGIB SA BUTINE
Držite bučicu u jednoj ruci i sedite na benč klupu. Oslonite zadnji deo svoje ruke uz unutrašnji deo butine, a zatim savijte ruku. Neka vam noga ne dozvoli da “šetate” sa bučicom.

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *