Trening i ishrana Ivane Korab - Men`s Health

Trening i ishrana Ivane Korab

Gotovo da ne prođe nijedna nedelja u životu Ivane Korab a da joj se ne dogodi, otprilike, sledeći scenario: upravo je završila čas joge, izašla iz sale da se „pozdravi” s kalifornijskim suncem, izvadila telefon iz torbe – gde se, između ostalog, nalazi i oprema za trening izrađena po postulatima najnovije fitnes tehnologije – i videla nekoliko propuštenih poziva svog agenta. Tu se nađu i poruke tipa: „Fotkaće te onaj Šveđanin, trenutno najbolji fitnes fotograf na svetu”… I tako jedna od najuspešnijih srpskih manekenki, iz Los Anđelesa, gde živi proteklih nekoliko godina, putuje na Stari kontinent u Grčku, Španiju, Nemačku… Možemo reći redovno. Između tih putovanja odgovorila je i na naša pitanja. I s njima je (mislimo na pitanja) bio sličan slučaj kao s agentom – videla ih je po izlasku s treninga. Tako zagrejana, evo šta nam je napisala.

 

Men’s Health: Koje si sve sportove do sada trenirala?
Ivana Korab: Kao mala, trenirala sam tenis, plivanje, atletiku, svašta po malo… Predstavljala sam školu u stonom tenisu. Najduže sam ostala pri odbojci, sedam godina. Pokušala sam čak i skokove u vodu. Očito je da sam uvek želela da budem učesnik u sportovima, ne samo posmatrač.

Opiši nam svoj tip treninga?
Kombinujem vežbe koje radim na časovima joge, s pokretima što se izvode na TRX spravi. Kažu da sam po tome prepoznatljiva u domenu fitnesa. Pravim i neke druge kombinacije koje nisu svakidašnje, jer sam dobro upoznala svoje telo. Volim da trening učinim zabavnim zbog čega testiram neke nove tehnike i isprobavam različite pokrete. Treniram isključivo sa sopstvenom kilažom, nikada ne dižem tegove.

Da li bi se „isprljala” radi fitnesa, učestvovala u nekoj trci po blatu, na poligonu s preprekama, u maratonu kroz šumu?
Ako bi to neko snimao, uvek bih pristala. (smeh) Nisam ljubitelj suvoparnog trčanja, ali poligoni s preprekama ili neki vid ekstremnog sporta – zanima me, što da ne!

Samopouzdanje mi je jedna od najprivlačnijih osobina kod muškarca, ali da nije pun sebe 
i arogantan, nego samosvestan i zadovoljan sobom.

Ako govorimo o fitnesu, šta je trenutno najpopularnije u Americi?
Živim u Kaliforniji, koja ima odličnu klimu i mnogo sunčanih dana u godini. To ljudi umeju da iskoriste i uglavnom treniraju napolju. Zdrav način života ovde je veliki trend. Ako bih morala da izdvojim nešto, rekla bih da je joga i te kako zastupljena.
Jesi li prisustvovala nekom većem sport-skom događaju, poput utakmice NBA, NFL, NHL lige?
Uvek te momente podelim na društvenim mrežama. Pošto obožavam sport, potpuno je prirodno da posetim pomenute događaje… Amerikanci od svega toga naprave spektakl, baš, ali smatram da se nigde ne navija tako kao u Srbiji.

 

Moramo i da ti zavirimo u tanjir: šta jedeš za doručak, ručak i večeru?
Doručak mi je veoma slab, ako to tako mogu da nazovem. Pre treninga pojedem bananu i popijem kafu, a nakon njega salatu s avokadom, maslinovim uljem, piletinom, sirom i maslinkama. Priznajem da sam pravi fan sira, ponekad pomislim da bih mogla i uz supu da ga jedem. Kada je reč o večeri, jedino o čemu brinem jeste da ne bude kasno, a šta mi u tom momentu bude na meniju, zavisi od mnogo faktora. Takođe, ne bih mogla bez čokolade. Ne jedem je svaki dan, ali moram reći kako je prilično važan faktor u mom životu. (smeh)

Pročitajte i  Trening za celo telo koji povećava nivo testosterona!

Koja je tvoja idealna užina?
Granola bars. Reč je o miksu koštunjavih plodova i žitarica.

Šta se još nalazi na tvom velnes meniju?
Tursko kupatilo, koje zbog toga što imam nizak krvni pritisak, posećujem češće nego saunu. Tu je i masaža. Volim sveže ceđene sokove, a neretko pijem i neke detoks napitke.

 

Kako hraniš mozak i dušu?
Muzikom i dobrom energijom. Stalno mi je na pameti da pokušam da uživam u svakom danu, koliko god je to moguće. Nije uvek lako, ali nastojim da se na neki pozitivan način izborim sa svim što je oko mene.

Naš magazin nastoji da muškarcima učini život boljim nudeći im korisne savete iz fitnesa, ishrane, psihologije, seksa, mode… Preuzmi načas tu ulogu i posavetuj muškarce kako da budu bolji?
Volite sebe i svoje telo, ali nemojte u tome biti sebični. Deo energije uložite u to da saslušate šta vam govore devojke, žene, majke, ćerke… Tako ćete se bolje uklopiti s nežnijim polom, a možda ćete ih na taj način bolje zadovoljiti (smeh). Znate već ono: „Happy wife – happy life”.

Stiče se utisak da smo zatrpani savetima za srećniji život, ali nema uputstva o tome kakav stav muškarac treba da zauzme. Šta bi ti rekla na tu temu?
Samopouzdanje je veoma važna kategorija. Bitno je da radiš na sebi, u svakom pogledu, da budeš najbolja verzija sebe i da se svakodnevno nadograđuješ kao ličnost. Ako sledite taj put, onda će vam se mnoge stvari složiti nekako same od sebe. Samopouzdanje mi je jedna od najprivlačnijih osobina kod muškarca. Ali ne tako da bude pun sebe i arogantan, nego samosvestan i zadovoljan sobom.

 

Kakva je tvoja predstava o džentlmenu, kako bi ga opisala?
Mislim da su muškarci u poslednje vreme previše pažnje posvetili tome kako ih drugi vide i doživljavaju zbog čega su u neku ruku izgubili sebe. Džentlmenski je nasmejati damu, pokazati joj da ti je stalo do nje. Biti iskren prema njoj. Muškarac je džentlmen ako pokaže svoje emocije i nežniju stranu. Vernost stavljam na prvo mesto. Kada je muškarac lojalan, tada je džentlmen.

 

Tekst: Stefan Tošović

Fotografije: Andres Holmberg Gorgen Bersa za brend Casall

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *