Novi kralj mišića: Šon “Fleksatron” Roden - Men`s Health

Novi kralj mišića: Šon “Fleksatron” Roden

Pre ovogodišnjeg 54. po redu najprestižnijeg bodibilding takmičenja na svetu- Mr. Olympia, velika većina stručnjaka i ljubitelja ovog sporta predviđala je još jednu u nizu pobeda čuvenog Fila Hita. Međutim dogodio se neočekivan preokret, pa je cenjeni Judžin Sendov trofej po prvi put podigao Šon Roden, poznatiji po nadimku Fleksatron.

Do pre samo šest godina niko u svetu bodibildinga nije znao za ovog moćnog bodibildera. Godine 2012. je privukao pažnju zauzevši treće mesto, a od tada je konstantno napredovao. Šon je rođen u Kingstonu na Jamajci, a sa petnaest godina sa porodicom je emigrirao u Ameriku. Iako potiče iz zemlje u kojoj dominiraju sportovi poput atletike, fudbala i kriketa, Šon se brzo zaljubio u bodibilding koji je kasnije posatao njegova najveća pasija.

Mr. Olympia: 6 najboljih u istoriji ovog takmičenja

MR. OLYMPIA 2018

Sedmostruki uzastopni šampion Fil Hit je nakon duge vladavine morao predati titulu novom šampionu koji je ušao u anale kao najstariji pobednik ovog takmičenja sa 43 godine i 5 meseci. Renomirani žiri ostao je fasciniran Šonovom mišićnom simetrijom i izuzetnom formom.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Shawn Rhoden (@flexatronrhoden) onSep 19, 2018 at 7:38pm PDT

OD MRŠAVKA DO MOĆNOG BODIBILDERA: Trening fitnes eksperta Ulisisa Vilijamsa Džuniora

Ono što celu priču čini još zanimljivijom je i težak put koji je Fleksatron prošao do trenutnih visina. Pratile su ga brojne povrede, zavisnost od alkohola da bi sve kulminiralo srčanim napadom kojeg je jedva preživeo. Snagu i inspiraciju da nastavi sa sportom je pronašao u liku i delu legendarnog bodibildera Džonija Šamburgera, zbog koga je i počeo sa vežbanjem.

Osvajanjem cenjene titule Šon Roden je i sebi i drugima dokazao da je težak put uvek i najbolji i da nikad ne treba prestati sa verom u svoje snove. Pored titule, kući je odneo ček na 675.000 dolara. Treba još dodati da je drugo mesto zauzeo Fil Hit, dok je treću poziciju uzeo Roli Vinklar.

Pročitajte i  Isklešite mišiće kao Džon Snežni - trening Kita Haringtona

D.R.

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *