"Isecite se" za četiri nedelje: Modifikovani stoj na rukama - Men`s Health

“Isecite se” za četiri nedelje: Modifikovani stoj na rukama

Normalno je da uvek radite ono što najviše volite. A kada je reč o treniranju, to može izazvati sklonost povredama. “Mnogi momci imaju nedovoljno uravnotežena ramenai zategnute lat mišiće, naročito ako rade mnogo zgibova i sklekova”, kaže Bi Džej Gadur tvorac Men’s Healthovog Speed Shred programa.

Ključ za otklanjanje takvih neravnomernosti jeste uvođenje obrazaca suprotnih pokreta u treningu. Vežba modifikovani stoj na rukama je izvanredna za tu svrhu. Ona izdužuje lat mišiće i razvija pokretljivost ramena, kao i opštu snagu.

SAMO ZA ODABRANE: 5 najtežih fitnes vežbi na svetu

ČVRST OSLONAC

Ako raširite prste čvrsto se držeći za pod, smanjićete pritisak na ručne zglobove i povećati oslonac. Priljubljivanjem dlanova uz pod ćete pak aktivirati mišiće pod miškom, obezbediti ramena i sprečiti subakromijalni sindrom sraza- takozvano bolno rame.

DIGNITE KUKOVE

Kada zauzimate položaj “koplja” dejstvo ove vežbe je prosto čarobno. Izdizanje kukova prebacuje vam teret sa grudi na ramena i gornji deo leđa. Ono vam takođe omogućava i veoma važno istezanje lat mišića. A to, zauzvrat razvija pokretljivost ramena i opseg pokreta.

ISKLEŠITE TELO ZA SAMO JEDAN MINUT: Brutalni trening boksa koji ćete obožavati

STEGNITE JEZGRO

Kad se jednom nađete u izvrnutom položaju, naglavačke, zategnite sve mišiće u telu, naročito mišiće jezgra i gluteusa. To će vas učvrstiti u položaju i sprečiti teturanje i prevrtanje. Tom prilikom, držite trup uspravno, od kukova do glave, da biste smanjili pritisak na kičmu.

RADITE POLAKO

Ovo nije vežba brzine. Polako dotaknite jedno, pa drugo rame, ostajući u tom položaju dok izbrojite po jedan ili dva. Ta kratka pauza produžiće vreme napetosti mišića- a što se oni više naprežu, to će se više uvećati i to ćete vi postati snažniji.

Pročitajte i  Šta je bolje: duži ili kraći i žestoki treninzi?

*Zapratite Men’s Health Srbija i na Instagramu >>> https://www.instagram.com/menshealthsrbija/

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *