Trening “Bilo kad i bilo gde” - Men`s Health

Trening “Bilo kad i bilo gde”

Izgovori, izgovori. Svi ih pravimo, posebno kada je reč o treninzima. Doslovno, postoji bezbroj razloga koje možete navesti da ne odete u teretanu, i tako odjednom neprimetno postanete majstor izgovora.

Čak ne morate da budete previše lenja osoba da biste našli izgovor, a čak i najreligioznije osobe kada je reč o vežbanju ponekad imaju tendenciju da nađu razlog zašto da ne odu na trening. Jedan od najčešćih je lokacija teretane i navodni nedostatak vremena u toku dana. Tu su naravno i priče o godišnjem odmoru, odnosno činjenici da ne znate gde da odradite trening. Za sve vas sa takvom vrstom „problema“, evo odličnog rešenja u vidu treninga koji ne zahteva upotrebu fitnes rekvizita.

Trening sa sopstvenom težinom: 9 predmeta koje možete da iskoristite za kućni trening

Kreator ovog treninga je Gunar Peterson, poznati fitnes trener koji je veliki zagovornik treninga sa sopstvenom težinom. Trenutno je zaposlen kao kondicioni trener Los Anđeles Lejkersa, a u svojoj karijeri je sarađivao sa brojnim slavnim ličnostima, poput Metjua Mekonahija i Silvestera Stalonea. Sam program je podeljen u dva treninga.

TRENING 1

– 10 čučnjeva bez opterećenja

– 10 sklekova

– 10 supermena (leđnjaci)

– 20 polutrbušnjaka

Radite ove vežbe bez imalo odmora (ukoliko možete) u broju između 5 i 10 serija.

SAMO ZA ODABRANE: 5 najtežih fitnes vežbi na svetu

TRENING 2

Drugi deo treninga je malo intenzivniji, a kreiran je tako da ga možete odraditi na otvorenom. Poput onog prvog takođe ne zahteva upotrebu fitnes rekvizita.

Zagrevanje:

– 10 lunge kicks

– 20 čučnjeva

– 30 planinara

– 20 jumping jacks

– 10 legionara

21 minut za odabrane: Izazovni trening koji daje rezultate!

Odradite zagrevanje kroz tri kruga sa vrlo malo odmora između vežbi. Kada završite ovaj deo treninga, hidrirajte se i snažno nastavite ostatak treninga.

Pročitajte i  Kašika i viljuška u jednom

– 20 sklekova

– 30 sekundi delfin izdržaja

– 20 biciklističkih trbušnjaka

– 15 čučanj skokova

– 30 sekundi čučanj uz zid

– 15 skejterskih čučanjeva

Ove vežbe spadaju u kategoriju laganih, a možete ih raditi u hotelskoj sobi, na odmoru, u prirodi na kampovanju ili kod kuće. Važno je naglasiti da je tokom vežbanja ovog treninga (a i generalno) vrlo važno da unosite dosta vode kako bi ostali kvalitetno hidrirani.

D.R.

*Zapratite Men’s Health Srbija i na Instagramu >>> https://www.instagram.com/menshealthsrbija/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *